Editia de colectie a volumului Papei Ioan Paul al II-lea "In mainile Domnului. Insemnari personale, 1962-2003", cu reproduceri dupa manuscrisele originale si fotografii, va fi lansata sambata la Libraria Humanitas de la Cismigiu.Potrivit unui comunicat al Editurii Humanitas, citat de Agerpres, la evenimentul moderat de Marieva Ionescu, redactor la Editura Humanitas, vor participa ambasadorul Poloniei in Romania, Marek Szczygiel, pr. prof. dr. Wilhelm Danca, criticul Dan C. Mihailescu, prof. Constantin Geambasu, traducatorul volumului, si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas.

Totodata, Mihai Ghiga si Claudiu Lobont vor oferi publicului un scurt recital de muzica sacra la viola d'amore si teorba.

Cartea care, odata aparuta in Polonia, a starnit un imens interes mediatic, consemneaza mai bine de patruzeci de ani din viata celei mai importante personalitati spirituale a secolului XX, precizeaza Humanitas.

Incredintate prin testament parintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul si cel mai apropiat colaborator al sau, pentru a fi arse, aceste insemnari nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.

"Decizia luata de cardinalul Stanisᅡaw Dziwisz, mitropolitul de astazi al Cracoviei, din profunda dragoste si respect fata de Papa, ne ofera, poate, una dintre cartile fundamentale ale umanitatii, un extraordinar document care ne dezvaluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiti oameni si un loc spiritual aparte in care ceea ce este omenesc si ceea ce este dumnezeiesc se imbina in dimensiunea sfinteniei", mentioneaza sursa citata.