De cateva zile este promovat, pe Facebook, un spectacol pe care Corul Armatei Rosii, simbol cultural al Rusiei, urmeaza sa-l sustina la Bucuresti in septembrie. Concertul este promovat de Spectaculis, o asociatie culturala relativ recent infiintata si specializata in organizarea de evenimente si care se ocupa de concerte de muzica latino si clasica, dar si de spectacole ale unor "aparatori ai sufletului romanesc", precum Dan Puric sau Gheorghe Zamfir.

Vin rusii! Promo pentru Corul Armatei RosiiFoto: Captura Facebook

"Vin rusii!", spune mesajul de promovare a concertului pe care Corul Armatei Rosii il va sustine la Bucuresti, potrivit paginii de Facebook a evenimentului.

  • "Anul trecut Olimpiada de iarna de la Sochi se deschidea cu The Red Army Choir unul dintre cele mai bune spectacole de muzica si dans din lume! In 23 septembrie, Sala Palatului din Bucuresti, va avea ocazia sa gazduiasca cel mai recent spectacol al muzicienilor rusi! In ultimii ani, publicul din Romania si-a aratat interesul pentru muzica de calitate iar cel mai renumit cor din lume, The Red Army Choir, este un exponent de marca al excelentei in muzica", arata mesajul de promovare a evenimentului.

Concertul este promovat de Spectaculis, o asociatie infiintata in septembrie 2014 si care, pe pagina sa de Facebook, s-a ocupat sau se ocupa de spectacole ale lui cantaretului spaniol David Bisbal, ale Johann Strauss Ensemble si ale violoncelistului Adrian Naidin, ale lui Horatiu Malaele, dar si concerte ale lui Gheorghe Zamfir si conferinte despre sufletul romanesc si identitatea romaneasca, sustinute de Dan Puric.

Asociatia Culturala Spectaculis a fost fondata in septembrie 2014 de Pavel Ionut Foty (presedinte), Pavel Elena si Iacob Ion Ciprian si are ca scop "sprijinirea si dezvoltarea activitatilor culturale in folosul comunitatii, pe baza valorilor profund umane si democratice, prin care sa se asigure respectarea drepturilor fundamentale ale omului si ale copilului. Scopul propus va fi atins prin promovarea si sustinerea initiativelor individuale si colective in domeniile mentionate si prin organizarea de evenimente care presupun implicarea civica", potrivit Registrului National ONG.