Joi, 2 aprilie, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc lansarea volumului Basme pentru familia mea de Petre Craciun, Editura Zorio.

Lansare carte basme de Petre CraciunFoto: ICR

Editura Zorio si portalul Literatura Copii aniverseaza in acest an Ziua internationala a cartilor pentru copii, prin lansarea la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, a volumului Basme pentru familia mea de Petre Craciun.

La eveniment vor participa: acad. Gheorghe Vladutescu, profesor de filozofie la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti, acad. Sabina Ispas, folclorist, Director al Institutului de Etnografie si Folclor ”Constantin Brailoiu” al Academiei Romane, scriitorul Victor Gh Stan, presedintele Filialei pentru Copii si Tineret – Uniunea Scriitorilor si dr. Marian Nencescu, Institutul de Filosofie. Va partipa si ilustratorul volumului, artistul Anca Smarandache.Vor fi prezenti, de asemenea, elevi de la mai multe scoli din Capitala, care vor primi din partea editurii Titlul de ”Prieteni ai basmelor si povestilor scrise si nescrise”.

In acest an, Ziua internationala a cartilor pentru copii (care se organizeaza din anul 1967) coincide in mod fericit cu aniversarea a 210 ani de la nasterea lui Hans Christian Andersen, scriitorul danez nascut la 2 aprilie 1805, la Odense, cel care a incantat generatii de copii cu povestiri precum: "Hainele imparatului", "Fetita cu chibrituri", "Ratusca cea urata" sau "Micuta sirena".

Scriitorul Petre Craciun pregateste pentru perioada urmatoare un nou volum dedicat copiilor: ”Cu Andersen in Regatul Povestilor”, 48 pagini, ilustrat minunat tot de artistul Anca Smarandache, Editura Zorio.

Basme pentru familia mea este al treilea volum de gen publicat de autor, dupa Basme (Editura Zorio 2013), care a primit Premiul Cartea anului pe 2013 din partea Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala pentru Copii si Tineret si Floarea Intelepciunii si Iarba Puterii, 2002, povesti (Marele premiul la Concursul de povesti Ion Creanga, Iasi 1997).

Petre Craciun este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala pentru Copii si Tineret si initiator al portalului Literatura Copii (www.literaturacopii.ro). A publicat pana acum volumele pentru copii: „Floarea Intelepciunii si Iarba Puterii”, 2002, povesti, ”Taina ghemului de ata”, 2011, versuri, ”Candva ma chema Codita”, 2012, povestiri, "Cruciada pisicilor", versuri, 2013, ”Basme”, 2013, ”Robert cel Cuminte”, roman pentru copii, parinti si bunici, 2014, ”Primul zbor”, poezii pentru copii, 2014, ”Basme pentru familia mea”, 2014, ”Fetita din Floare”, povestire pentru copii, 2014 si ”Cu Mos Craciun in Tara Copiilor Neincrezatori”, 2014.

Accesul la eveniment este liber.