Sala Adyar din Paris va gazdui in data de 18 mai 2015 recitalul pianistei Axia Marinescu. In program, Enescu, Brahms si Beethoven.

Axia MarinescuFoto: Arhiva personala

Daca in prima parte a concertului vor rasuna acordurile unor mari clasici – Beethoven si Brahms – Axia Marinescu a ales sa dedice intreaga parte a doua a concertului lui George Enescu. Una dintre ambitiile pianistei este sa contribuie la notorietatea muzicii clasice si a celei clasice contemporane romanesti in Franta.

Sala Adyar, o locatie de inspiratie Art Deco, la doi pasi de Turnul Eiffel, are acustica perfect adaptata unui recital solo in care artistul poate dezvolta o veritabila relatie cu publicul sau. Capacitatea sa de 400 de persoane este ideala pentru un astfel de concert.

Axia Marinescu debuteaza la 11 ani alaturi de Orchestra de camera a Radiodifuziunii Romane din Bucuresti. La 18 ani este admisa la Conservatorul din Lausanne, direct in clasa de Master. In 2013 termina Magna cum laude Conservatorul Regal din Bruxelles. Studiaza si la Scoala Normala de Muzica din Paris. Axia Marinescu urmeaza master classes cu personalitati ca Jacques Rouvier, Théodor Paraskivesko, Roy Howat, Felix Gottlieb, Andrzej Jasinski, Stanislav Pochekin si este laureata a mai multor concursuri internationale.

Pianista traieste si lucreaza la Paris unde a urmat si cursurile facultatii de filosofie de la Universitatea Sorbona.