Pe 1 aprilie 2015, Teatrul Excelsior va aniversa 25 de ani de existenţă în peisajul cultural al Bucureştiului. Evenimentul se va desfăşura la sediul Teatrului Excelsior din strada Academiei, nr. 28, cu începere de la ora 18.00.

Teatrul ExcelsiorFoto:

Teatrul Excelsior este un teatru tânăr, înfiinţat în 1990, la iniţiativa maestrului Ion Lucian, cel care i-a fost director timp de două decenii. Actul prin care a luat naştere această nouă instituţie de cultură a fost semnat, la 1 aprilie 1990, de către Andrei Pleşu, pe atunci Ministru al Culturii.

Din 2011, Excelsior funcţionează într-un sediu nou, situat în centrul Bucureştiului. Este un teatru de repertoriu, care are ca public ţintă copiii, alături de alte trei teatre bucureştene, Teatrul „Ion Creangă”, Teatrul „Ţăndărică” şi Opera Comică pentru Copii, dar este singurul a cărui activitate, conform statutului, se adresează şi adolescenţilor.

De-a lungul acestor 25 de ani de activitate, Teatrul Excelsior a devenit un reper între instituţiile de gen din capitală. Repertoriul său a oferit publicului tânăr şi foarte tânăr o serie de spectacole menite să îl facă să îndrăgească arta spectacolului de teatru şi, chiar, să devină dependent de interacţiunea cu această artă.

Odată cu noua strategie managerială începută în august 2014, Teatrul Excelsior a început o fază de (re)descoperire şi (re)direcţionare a mesajului şi programelor sale, cu o concentrare anume pe publicul adolescentin. Adolescenţii reprezintă o categorie de public în general ignorată în alcătuirea repertoriilor teatrelor bucureştene (şi nu numai), fiind privaţi de spectacole cu tematică adecvată vârstei, producţii care să se plaseze şi stilistic în sfera lor de interes. De aceea, Teatrul Excelsior şi-a propus să vină în întâmpinarea acestei nevoi prin diverse programe, fie culturale, fie educaţionale.

În dorinţa de a marca această punte de continuitate între programele teatrului, între generaţiile care au făcut istoria celor 25 de ani de existenţă ai Teatrului Excelior, în data de 1 aprilie va fi organizat un eveniment festiv în cadrul căruia membrii fondatori ai acestui teatru vor deveni Societari de Onoare ai Teatrului EXCELSIOR, se arata in comunicatul institutiei teatrale.