Sâmbată, 28 martie, de la ora 11:00, la Librăria Humanitas de la Cismigiu, Clubul de lectură Fanbook pregătește copiilor o experiență în premieră. Rui Zink, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori portughezi contemporani, intră în legatură directă cu copiii, prin Skype.

Clubul de lectura FanbookFoto: Librariile Humanitas

Activitățile de club vor începe cu o discuție despre cartea Cititorul din peșteră, apărută la editura Humanitas Fiction, în colecția Raftul Denisei. Coordonatorul activităților va fi Marilena Șerban, profesor de Limba și literatura română la Liceul “Timotei Cipariu” din București. În a doua parte a întâlnirii, începând cu ora 12:00, copiii îl vor putea asculta pe autor și îi vor adresa întrebări.

Fanbook Scriitori Contemporani este cel de-al doilea modul al Clubului de lectură pentru copii între 12-14 ani dornici să citească și să dezbată o carte pe lună. Scopul acestui proiect este de a oferi copiilor posibilitatea de a interacționa cu personalități culturale din mediul literar, cinematografic, artistic etc. De asemenea, țintește să scoată copiii din școli, să le trezească interesul pentru lectură prin cărți din afara programei școlare și să îi ajute să creeze o legatură cu alte domenii de interes pentru ei.

La sugestiile copiilor, primite în urma unor întâlniri inedite, în primul modul Fanbook, cu mari scriitori români (Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu), cu Ileana Bîrsan, critic de film, și Paul Ipate, actor, în cel de-al doilea modul îi aducem aproape de ei pe autorii cărților pe care le citesc, scriitori contemporani cunoscuți. Aceștia le vor povesti copiilor despre cum influențează lectura viața și de unde poate porni inspirația de a scrie.

Modulul Fanbook Scriitori Contemporani va fi susținut lunar în perioada 28 martie – 13 iunie 2015, timp de doua ore, desfășurând multe activități interactive.

Grupa este formată din 25 de copii, însă toți cei care îndrăgesc autorii propuși de Fanbook și mai ales lectura sunt așteptați să își îmbogățească cunoștințele alături de noi.

Proiectul cuprinde o componentă importantă de responsabilitate.

Fiecare copil înscris la Fanbook realizează o donație de minimum 100 lei, bani din care sunt cumpărate cărți care sunt apoi dăruite copiilor internați în spitale. De Ziua Internațională a Fericirii am făcut o vizită copiilor de la Secția de Oncopediatrie Fundeni și le-am oferit cărțile recomandate de copiii înscriși la Fanbook. Vom continua vizitele și la alte spitale din București. Din donațiile strânse în urma primului modul Fanbook am cumpărat peste 100 de cărți.

Fanbook Science

În urma sugestiei făcute copiilor de către Mircea Cărtărescu, de a citi nu doar literatură ci și cărți de știință, este în pregătire cel de-al treilea modul intitulat Fanbook Science. Temele propunse sunt astronomia, biologia și fizica, iar cărțile despre care se va discuta sunt George în căutare de comori prin Cosmos de Lucy și Stephen Hawking, Magia realității de Richard Dawkins și Minunata lume a domnului Tompkins de George Gamow și Russel Stannard. Perioada de desfășurare va fi 4 aprilie – 6 iunie.

Cei interesați de acest modul se mai pot înscrie pe adresa contact@csrmindset.ro sau pe site-ul www.csrmindset.ro/fanbook