Concertul Rhythm of the Soul, din data de 28 martie, va aduce pe scena ARCUB două momente artistice complementare ce vor oferi serii de sâmbătă un sound inedit. Începând cu ora 20.00, Soul Serenade va deschide această editie a Jazzaj pe ritm de gospel blues, ritm ce i-a propulsat pe membrii trupei pe scene internationale, după care scena va apartine vocii si personalitătii impresionante a Irinei Popa, alături de experimentatii Sinners, într-un recital de funky-soul-jazz.

Concert live Rhythm of the SoulFoto: ArCuB

Soul Serenade este o nouă și revigorantă interpretare acustică a muzicii roots, care continuă să exploreze idei și emoții prin cea mai pură formă a muzicii. Trio-ul, format din Adelina Chivu, Andrei Rotariu și Codruț Andrei, oferă o combinație aparte între chitară slide, voci, mandolină, muzicuță și tamburină, care trimite publicul într-o călătorie ce pornește pe străzile din Chicago, până pe drumurile prăfuite din sud.

Irina Popa este una dintre cele mai pregnante, mai autentice şi mai expresive voci ale noului val de interpreţi români de jazz. Talentul ei înăscut, specific şi intens, și vibe-ul oferit de The Sinners (Cornel Cristei, Ralu Bitulescu și Virgil Popescu) îşi pun amprenta pe fiecare piesă abordată, fie că provine din inspiraţia şi fantezia pianistului-compozitor-creator Cornel Cristei, fie că este preluată din repertoriul internaţional de jazz - îndeosebi cunoscute piese standard - pop sau rock.

În cadrul concertelor Jazzaj, pe scena Sălii ARCUB, au fost prezenți artiști renumiți ai jazzului, precum Maria Răducanu și Krister Jonsson, Vali Răcilă și Balkanamera Jazz Quartet, trupa Arifa, Rareş Totu, A.G. Weinberger, Ozana Barabancea, Emil Bîzgă, Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić & Sorin Romanescu, Luiza Zan feat. István Gyárfás, Mircea Tiberian Ensemble feat. Nadia Trohin & Cristian Soleanu și Formația Trigon.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ARCUB (Str. Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Preţul unui bilet este de 45 lei (Categoria I) și 35 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.