Volumul "Margareta, mărturia unui sfert de veac regal", de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, care cuprinde "ultimii douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative" ale principesei, "bogata activitate de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României", va fi lansat miercuri la Palatul Elisabeta.

Margareta, marturia unui sfert de veac regalFoto: www.romaniaregala.ro

Potrivit Agerpres, cartea, publicată la Curtea Veche Publishing, "urmăreşte drumul României de la o ţară constrânsă de grave probleme la una ajunsă într-un moment de echilibrată afirmare, prin intermediul unor fotografii inedite ale Familiei Regale, realizate cu ocazia evenimentelor din viaţa publică şi privată".

Lansarea va avea loc în prezenţa principesei Margareta şi a principelui Radu.

Pe 18 ianuarie s-au împlinit douăzeci şi cinci de ani de la sosirea principesei Margareta pe pământ românesc.

"Vorbind despre această zi memorabilă, principesa declară: 'A fost cea mai importantă zi din viaţa mea, o experienţă emoţională puternică şi o călătorie care mi-a schimbat viaţa. Nu mai avusesem nicăieri o casă cu adevărat, căci România, deşi îmi fusese interzisă, era pentru mine acasă. Mă simţeam ca şi când ar fi fost o parte din tatăl meu care se întorcea din exil. Era o responsabilitate enormă şi, în acelaşi timp, o bucurie imensă'", se arata in comunicatul Biroului de Presa al Casei Regale, citat de Agerpres.