Duminica, in 15 martie, Opera Maghiara din Cluj isi invita publicul la opereta Silvia de Kalman Imre intr-o distributie de exceptie. In rolul principal este invitata soprana Kele Brigitta. Artista, membra atat in colectivul Operei Maghiare Cluj cat si in cea al Operei din Dusseldorf, a semnat recent o colaborare in stagiunea 2016/2017 cu una din cele mai mari opere din lume, Opera Metropolitan din New York.

Soprana Kele BrigittaFoto: Opera Maghiara Cluj-Napoca

Putem aprecia cu adevarat frumusetea operetei Silvia, tinand cont de perioada tulbure in care s-a nascut aceasta lucrare. In timp primul razboi mondial se extindea in Europa cu repeziciune, compozitorul Kalman Imre lucra intr-o statiune retrasa din Austria laa cea opereta, ce avea sa devina capodopera sa si al intregului repertoriu al operetelor maghiare: Silvia a. .Succesul operetei a fost si este garantat si astazi, unul din motive fiind gratia si umorul cu care se abordeaza problemele care acum o suta de ani ruinau vietile oamenilor: despartirile cauzate de diferentele sociale.

Povestea de iubire dintre printul Edwin si artista de cabaret Silvia este impiedicata de parintii acestuia. Obligatia lui Edwin de a se casatori cu verisoara sa, contesa Stazi va fi consimtita in urma unei neintelegeri. Silvia crezandu-se inselata, datorita unei invitatii la nunta lui Edwin cu Stazi inmanata de printesa - mama contelui Boni, pleaca la Paris cu acesta pentru a se razbuna. Printesa - mama insa, ascunde un secret: ea insasi fusese o actrita de cabaret in tinerete iar evenimentele iau o alta intorsatura.

Comedia muzicala ii are in distributie pe: Kele Brigitta in rolul Silviei alaturi de: Szabo Jozsef, Jordan Eva, Szabo Levente, Madarasz Lorant, Pataki Eniko, Szeibert Istvan, Adam Janos, Molnar Janos, Sipos Laszlo, Veress Laszlo, Manyoki Laszlo, Dula Gyongyi, Fulop Timea, Berciu Samu, Kovacs Ferenc

La pupitrul dirijoral va fi Kulcsar Szabolcs.

Spectacolul beneficiaza de participarea corului, orchestrei si ansamblului de balet al Operei Maghiare Cluj.

Spectacolul este supratitrat in limba romana.