Seria momentelor aniversare va debuta vineri, 6 martie, cu o intalnire-eveniment care isi propune sa ii reuneasca pe toti cei care lucreaza sau au lucrat vreodata pentru Compania de Librarii Bucuresti (CLB), un bun prilej de bilant al istoriilor profesionale, dar si personale. Apoi, pe 23 aprilie, de Ziua Internationala a Cartii, CLB isi propune sa deschida portile celui mai recent spatiu renovat (cel din Bulevardul Unirii, Libraria Luceafarul), intr-o intalnire cu toti colaboratorii companiei.

CLB 65 (1950-2015)Foto: Afis

Seria evenimentelor va continua in toamna, cu o campanie speciala dedicata scolarilor, cu o serie de evenimente in cartierele bucurestene, realizate impreuna cu Biblioteca Metropolitana, si cu o saptamana de evenimente de tinuta la Libraria „Mihail Sadoveanu” de pe Bulevardul Magheru, frecventata de iubitorii de carte din capitala, neintrerupt de trei generatii incoace.

Cunoscuta, inainte de 1989, sub denumirea Centrala de Librarii Bucuresti, actuala CLB se afla in momentul unui bilant fericit: dupa un proces de privatizare incheiat cu bine – dar nu cu putine eforturi –, compania si-a consolidat pozitia pe piata, devenind astazi unul dintre cei mai importanti parteneri de afaceri ai editurilor din intreaga tara.

„Compania de Librarii Bucuresti implineste 65 de ani de experienta in comertul bucurestean de carte si papetarie, avand clienti din 3 generatii: bunicii, parintii si nepotii. Pentru o entitate economica, cred ca nu este vorba de o varsta a treia comparativ cu varsta oamenilor, ci, dimpotriva, societatea noastra se afla in plin proces de reorganizare si intinerire pe coordonatele moderne ale prezentului si traditiilor sale.

Timp de 65 de ani s-a scris multa istorie, drumul parcurs nu a fost lin si fara obstacole, majore am putea spune, dar intreg colectivul de actionari si salariati s-au dedicate cu multa pasiune, ambitie, perseveranta si profesionalism, formand cu totii «marea familie a librarilor CLB».

Avem convingerea ca suntem cu totii implicati astfel incat societatea noastra sa dainuie in timp, multe generatii de-acum inainte.” (Veronica Marieta Seba, Director general CLB)

Cu cele 46 de spatii comerciale, raspandite in toate cartierele capitalei, cele mai multe dintre acestea fiind renovate, CLB nu isi dezminte nici astazi menirea de a fi libraria tuturor bucurestenilor. De la carte si manuale scolare, la produse de papetarie si jucarii, oferta este dintre cele mai bogate si se regaseste in toate unitatile CLB.

Beneficiind de un sistem informatizat de ultima ora, reteaua bucuresteana detine cea mai mare oferta de carte din tara pe care, de un an incoace, o pune la vanzare si online, pe site-ul www.clb.ro.

CLB este una dintre companiile care investesc anual in infrastructura, dar si in perfectionarea personalului: de ani de zile, in fiecare vara, un expert german sustine traininguri angajatilor CLB.

Günter Strempel, expert-consultant pe probleme de librarii, Germania, este unul dintre acesti specialisti care au participat la perfectionarea profesionala a anagajatilor din cadrul CLB: „Felicitari, Compania de Librarii! Comertul cu cartea in Romania inseamna pentru mine, in primul rand, Compania de Librarii. Cand i-am cunoscut, acum 15 ani, am fost foarte surprins de deschiderea extraordinara cu care au intampinat un consultant dintr-o tara straina. Doamna Marieta Seba frecventa cu o parte din angajatii ei seminariile oferite de partea germana. Cu acel prilej ea oferea un exemplu impresionant de cum o sefa, impreuna cu echipa ei, stie sa se mobilizeze pentru a beneficia de informatii noi in plan profesional. In anii care au urmat, relatia mea cu Compania s-a intensificat, avand ocazia sa cunosc pe cei mai multi dintre angajati la cursurile de perfectionare in cadrul firmei. In mod cert, dupa multi ani de colaborare, Compania este pentru mine un fenomen in contextul comertului cu cartea. Cu foarte multa daruire si pricepere, a reusit, chiar in perioade economice extrem de dificile, sa se impuna si sa se dezvolte. Pe linga toate competentele legate de profesie, ma impresioneaza si in ziua de azi calitatea umana intalnita in aceasta intreprindere.”