Odată cu venirea primăverii, foaierul Sălii Atelier a Teatrului Naţional a căpătat o nouă înfăţişare, îmbogăţindu-se cu o selecţie de pictură, sculptură şi desen, lucrări semnate Ion Alin Gheorghiu şi cu o serie de douăzeci şi patru „ÎNGERI”, grafisme iscălite Vladimir Şetran, informeaza comunicatul TNB.

Expozitie artisti plastici romaniFoto: TNB

Înainte de a intra în sălile de spectacol, spectatorii care vin la Teatrul Național din Bucureşti au privilegiul de a viziona în foaierele conexe selecții impresionante de lucrări aparținând unor reputați artiști plastici români. În foaierul roşu al Sălii PICTURA: lucrări ale pictorilor Viorel Mărginean, Alexandru Mărginean şi Olga Morărescu-Mărginean, cunoscuta familie de artişti a căror creaţie marchează definitoriu istoria contemporană a plasticii româneşti. În foaierul-rotondă de la Sala Mică - trei ample lucrări de Emil Ciocoiu: „Pământ”, „Izvor”, „Uni-versum”.

Expozitie artisti plastici romani (1)

Expozitie artisti plastici romani (1)

Foto: TNB

În foaierele teatrului mai pot fi admirate sculpturi de Ion Irimescu, Marcel Guguianu, Paul Vasilescu, Ioana Kassargian, Ion Nicodim, Ariana Nicodim, Ovidiu Maitec, Horia Flămând. Un mod inspirat de a îmbogăţi ambianţa noilor spaţii ale Teatrului Naţional cu lucrări de artă care îşi găsesc firesc locul într-un lăcaş menit să adăpostească sub noul său acoperiş tot ce este mai bun în spaţiul culturii naţionale.