Soprana Nicoleta Radu sustine sâmbătă, 7 martie, la ora 19.00, un concert de muzică clasică intitulat „Ein Platz im Leben“. Evenimentul, organizat in sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, va avea loc la Sala Ehrbar a Conservatorului Prayner din Viena (Mühlgasse 30, 1040), informeaza ICR Viena.

Concert al sopranei Nicoleta Radu la VienaFoto: ICR Viena

Nicoleta Radu va fi acompaniată de Erina Nakasaku (pian), Nikola Djoric (acordeon), Oleg Dergilev (chitară) şi Yury Revich (vioară). Repertoriul serii cuprinde compoziţii de Johannes Brahms, Manuel de Falla, Benjamin Britten, Carlos Gardel, Astor Piazzolla şi Franz Lehár.

Soprana Nicoleta Radu a studiat canto la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, la Şcoala de Muzică „Hans Eisler“ din Berlin şi la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena. A debutat în rolul Adelei din opereta Liliacul de Johann Strauss-fiul pe scena Teatrului Naţional de Operetă din Bucureşti. În anul 2011 a început colaborarea cu Teatrul Krefeld din Münchengladbach, iar în 2012 a obţinut premiul publicului la Competiţia Internaţională de Canto pentru Operetă „Oscar Strauss“ din Viena. În prezent colaborează cu chitaristul Oleg Dergilev în ansamblul „duoRaDe“ şi cu acordeonistul Nikola Djoric.

Nikola Djoric s-a născut în 1988 în Bor, Serbia şi a început studiul acordeonului la vârsta de 3 ani. În anul 2003 a fost admis la Conservatorul „Gustav Mahler“ din Viena în clasa prof. Jovica Djordjevic. Nikola Djoric a obţinut premiul I la Competiţia „Fidelio“ din Viena în anul 2009 şi 2011 şi a colaborat de-a lungul timpului cu numeroşi muzicieni şi compozitori precum Mario Formenti, Thomas Bruttger, Jean-Marie Londeix, Fridrich Lips, Mika Väyrynen, Christian Wolff, Dirk D’ase, Claus-Christian Schuster, Nigel Osborne, Yuri Shishkin şi Ansamblul Klangforum Wien.

Oleg Dergilev s-a născut în 1986 în Leningrad, Rusia şi a studiat chitara sub îndrumarea prof. Alexey Khorev. În anul 2003 şi-a început studiile la Universitatea de Muzică şi Artele Spectacolului din Viena în clasa prof. Walter Würdiger, iar în prezent susţine în mod regulat concerte la Opera de Stat din Viena.

Yury Revich, născut în 1992 în Moscova, a început studiul vioarei la vârsta de 5 ani, sub îndrumarea prof. Pavel Vernikov. Din anul 2005 studiază la Conservatorul din Viena fiind în prezent Ambasador Muzical al Amadeus Vienna International şi al Centrului „Beethoven“ din Viena. A susţinut concertul de debut în 2009 la Carnegie Hall şi a concertat în locaţii precum Scala din Milano, Berlin Konzerthaus, Wiener Musikverein, Wiener Konzerthaus, Metropolitan Art Space Tokyo, Cadogan Hall London şi Preston Bradley Hall în Chicago. Yury Revich a obţinut premiul Tânăr Artist al Anului 2015 din partea International Classical Music Awards.

Concertul este organizat în beneficiul Asociaţiei pentru Persoane cu Sindromul Down şi alte Dizabilităţi din Austria.

Potrivit ICR Viena programul concertului va contine:

Johannes Brahms

Deutsche Volkslieder

· Vergebliches Ständchen

· Es wohnet ein Fiedler zu Frankfurt am Main

· Da unten im Tale

· Feinsliebchen, du sollst mir nicht barfuss gehen

Benjamin Britten

Folksong Arrangements

· Foggy, Foggy Dew

· Sailor Boy

· I Will Give My Love An Apple

· The Lincolnshire Poacher

Aram Kchachaturian

Toccata

Manuel de Falla

Siete canciones populares Españolas

· El paño moruno

· Cancion

· Asturiana

· Polo

Carlos Gardel

Drei argentinische Tangos

· Cuesta abajo

· El dia que me quieras

· Por una cabeza

Richard Galliano

Tango pour Claude

Astor Piazzolla

Oblivion

Le grand tango

Robert Stolz

Du sollst der Kaiser meiner Seele sein

Emerich Kalman

Heia in den Bergen

Kurt Weil

Tango habanera „Youkali“