Muzică, ateliere de fotografie şi demonstraţii de pictură urbană se numără printre manifestările de la festivalul Bucharest InArt, ediţia a noua, care va avea loc sâmbătă şi duminică la Lokal Gastro-Pub din Capitală, informează Agerpres.

Lokal Gastro-Pub va fi deschis pe parcursul a două zile, de la ora 10,00 la ora 20,00. Intrarea este liberă. Bucharest InArt a pornit ca un concept ce promovează tinerii artişti. Ideea s-a extins, astfel că anul acesta va acoperi trei mari zone: "Market", "Performances" şi "Workshop-uri".

În zona de market, designerii tineri au posibilitatea de a-şi expune şi vinde creaţiile. Printre cei prezenţi se află cei de la AllKimik, care vor susţine un atelier de fotografie alternativă, şi Kitră, ce îşi va expune o parte dintre binecunoscutele ilustraţii.

Performances este locul unde artiştii pot improviza şi interacţiona cu participanţii, unde ei pot realiza, de exemplu, un live painting alături de Boeme sau să îi vadă live pe cei de la Upanishadows, o trupă ce îmbină elemente de jazz şi jazz experimental, un proiect de poezie şi muzică, cu improvizaţii live. Printre artiştii care vor mai participa sunt se numără şi Irlo (street art), Funkedelic ART Design (pictură decorativă), alături de Gabriel Bălaşa, şi fetele de la Dume de mestecat ce vor veni pregătite cu mesaje cu tâlc, pline de culoare.

În ceea ce priveşte workshop-urile, acestea vor avea la bază teme diverse, precum cea de benzi desenate, susţinută de RobertOBERT, şi de tehnici diverse de meditaţie, de Oana Tănase.

Muzica va fi asigurată de artişti români iar live streaming-ul pe toată durata evenimentului va fi realizat cu ajutorul Delahaze FM.