Finele lunii februarie aduce în peisajul licitațiilor de artă unul dintre cele mai așteptate evenimente din prima jumătate a anului: Licitația de Mărțișor. Peste 350 de piese unicat, printre care se numără mărţişoare din metale preţioase, bijuterii cu diamante, lucrări semnate de artişti celebri, vor fi puse în vânzare la licitaţia de Mărţişor, organizată de Artmark, marţi 24 februarie şi joi, 26 februarie, în Capitală.

Din selecţia de mărţişoare inedite din argint şi aur se remarcă un pandantiv arlechin din aur cu safir, rubin şi smarald, estimat la 30-50 de euro, un mărţişor-pandantiv din argint emailat, reprezentând un amerindian, la 30-40 de euro, o broşă din argint, în forma unei nimfe, manieră Art Nouveau, la 30-50 de euro sau un pandantiv din aur, sub forma unui mic fluier, ornat cu diamant la 60-90 de euro.

La secţiunea bijuterii sunt puse în vânzare obiecte cu diamante albe, albastre, verzi, galbene şi negre, preţurile începând de la 50 de euro şi ajung la câteva mii de euro.

La artă plastică, cele mai bine cotate lucrări sunt: "Întoarcerea din larg" de Nicolae Tonitza, "Natură statică cu pere şi carte" de Gheorghe Petraşcu, "Convoi de care" de Nicolae Grigorescu, fiecare la 20.000 - 30.000 de euro.

Prima parte a licitaţiei de Mărţişor va avea loc marţi, la ora 20,00, iar partea a doua joi, la ora 19,30, la Athenee Palace Hilton.