Cel mai tanar campion mondial la box, la varsta de 20 de ani, Mike Tyson a devenit la fel de faimos si pentru stilul sau de viata plin de excese ori problemele avute cu legea. In cele trei decenii in care s-a aflat in centrul atentiei publice, el a sfidat stereotipurile, expectantele si intelepciunea conventionala.

mike-tyson-adevarul-de-necombatutFoto: GiftBooks.ro

Adevarul de necombatut este autobiografia unui om care a cunoscut deopotriva marirea si decaderea, reusind sa renasca apoi triumfator ca actor si sa-si gaseasca linistea ca tata si sot.

„Exista in cartea aceasta pasaje care se citesc precum un scenariu de film Tarantino... Vocea originala a lui Tyson se aude clar in paginile acestea - nu sunt doar un mix de limbaj de strada, programe de recuperare in 12 pasi, descrieri cinematografice ale luptelor si panseuri filozofice, ci si pagini pline de umor acid si referinte literare ce acopera un spectru neasteptat de larg, de la Alexandre Dumas si Tolstoi la Lenin si Tennessee Wiliams.” - Michiko Kakutani, The New York Times.

Mike Tyson este primul boxer din istorie care a cucerit simultan toate cele trei centuri de prima importanta in lumea boxului: WBC, WBA si IBF. A jucat in filmele The Hangover 1 si 2 si este unanim apreciat in prezent pentru one-man-show ul sau de pe Broadway Mike Tyson - The Undisputed Truth.

O capodopera ce te arunca din pura tragedie in ras cu gura pana la urechi, o carte de o trivialitate si o onestitate desavarsite. Memoriile lui Tyson sunt un amestec de copilarie a la Charles Dickens si aventuri stropite din belsug cu droguri ca in povestirile lui Hunter S. Thompson; totul filtrat prin lentilele grotesti ale jurnalistilor paparazzi. - Hector Tobar Los Angeles Times.