Muzeul Național de Artă al României anunta organizarea de vizite ghidate în spațiile istorice din corpul central al Palatului Regal (Sufrageria Regală, Sala Tronului și Scara Voievozilor), care au loc în al treilea week-end din fiecare lună.

Potrivit comunicatului vizitele au loc astfel:

* sâmbătă, 21 februarie 2015, de la orele 11.30, 14.00 și 16.30

* duminică, 22 februarie 2015, de la orele 11.30, 14.00 și 16.30

Participarea la aceste tururi ghidate nu necesită o programare prealabilă. Vizitatorii sunt rugați să se prezinte cu un sfert de oră în avans la casa de bilete de la parterul Galeriei Naționale pentru achiziționarea biletelor de acces.

Participarea se face în limita locurilor disponibile.

Cu acest prilej poate fi vizitată și expoziția Fragmente de memorie — Portrete Regale. Palatul Regal, care își propune să reconstituie momente din istoria familiei regale (în anexa Sălii Tronului) și a Palatului Regal (în anexa Sufrageriei Regale).

Fotografii de epocă, planuri ale clădirii, piese de mobilier, portrete regale și obiecte disparate ajunse până la noi sunt astăzi expuse în calitatea lor de supraviețuitori ai unor vremuri apuse.

Durata vizitei ghidate este de o oră, pretul biletului de acces fiind de 20 lei (întreg)/ pensionari: 10 lei/ elevi și studenți: 5 lei

Taxa de fotografiere (fără bliț și trepied): 100 lei; Taxa de filmare (amatori): 150 lei

Pentru grupuri deja organizate este necesară programarea vizitei, în alte zile decât cele menționate, la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la programari@art.museum.ro.

În acest caz, pe lângă biletul de intrare se plătește și taxa de ghidaj: 100 lei/oră pentru limba română sau 200 lei/oră pentru limbile engleză și franceză.