Artistul plastic român Ciprian Mureşan va fi prezent în prestigioasele spaţii ale Centrului Pompidou din Paris, luni 16 februarie, la ora 19.00. El va aduce în faţa publicului francez o selecţie din lucrările sale, precum şi videoclipul I’m protesting against myself (2011), prezentat la Bienala de la Veneţia în 2009 şi apoi achiziţionat de către Centrul Pompidou.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, colecţia poate fi consultată în întregime în Espace des Collections Video, Films et sons (Etajul 4).

Ciprian Mureşan s-a născut în anul 1977, în România. A absolvit Academia de Artă şi Design din Cluj (clasa de sculptură), iar mai târziu şi-a extins practica artistică spre desen, fotografie, film, instalaţii (artă vizuală) şi film de animaţie.

Evenimentul de la Centrul Pompidou, în cadrul seriei de manifestări „Vidéo et après” (ciclu de întâlniri cu artişti şi istorici ai artei) este o dovadă a recunoaşterii sale internaţionale şi o treaptă a maturităţii în evoluţia lui artistică. Parteneriatul încheiat de ICR Paris cu faimosul centru expoziţional Pompidou este o realizare instituţională menită să sporească vizibilitatea artei româneşti în capitala Franţei.