S-au deschis inscrierile pentru Bursa de Spectacole de la Sibiu 2015

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 5 februarie 2015, 13:08 Actualitate | Cultură


Bursa de Spectacole Sibiu 2014
Foto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu
Organizatorii Bursei de Spectacole de la Sibiu au lansat la începutul lunii februarie invitația de înscriere la cea de-a XIX-a ediție a Bursei (15-20 iunie 2015), eveniment în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Bursa de Spectacole de la Sibiu reprezintă o ocazie unică pentru întâlniri între producători, programatori, artiști și reprezentanți ai instituțiilor de finanțare, precum și oportunitatea de a stabili turnee internaționale. Pe durata celor 5 zile, în cadrul Bursei se vor reuni operatori culturali și artiști atât din România, cât și din alte țări, care vor prezenta, promova și discuta despre producțiile proprii, proiectele în curs de desfășurare din domeniul artelor spectacolului, cercetări​​ și proiecte experimentale din domeniul cross-sectorial (educație, artă, cultură, cercetare).

Pe parcursul celor nouăsprezece ani de existență, Bursa de Spectacole a încurajat participarea atât a artiștilor/companiilor, cât și a programatorilor/delegaților. Ambele categorii de acces își pot prezenta producțiile artistice sau instituția, participând la Bursă cu: fragmente de spectacol, standuri sau prezentări scurte în fața unui auditoriu. Înscrierea la Bursă se face pe baza unei aplicații, care include și un film de 3 minute de prezentare a fragmentelor live din spectacole și după achitarea taxei de participare.

Înscrierile la Bursă se pot face începând din ianuarie și până în aprilie 2015, în trei sesiuni, iar taxa de înscriere diferă în funcție de perioadă și tipul pachetului ales :
​- Prima sesiune de înscriere : termen limită 20 februarie 2015
- A doua sesiune de înscriere : termen limită 20 martie 2015
- A treia sesiune de înscriere : termen limită 30 aprilie 2015

Organizatorii recomandă accesarea site-ului http://www.sibiuartsmarket.ro pentru consultarea categoriilor de acces  și a condițiilor de participare .

„Ediția din 2015 a Bursei de Spectacole de la Sibiu va însemna un moment de mare cotitură în organizarea şi prezentarea acestui eveniment. Pe lângă schimbările majore făcute în ultimii doi ani (întâlniri între artiști și manageri de teatre sau institute culturale din țară și străinătate, ateliere, prezentări ale surselor de finanțare), ediţia din acest an se va bucura de participarea unor festivaluri celebre, de importanța celor de la Avignon, Hong Kong, Perth, până la festivaluri europene de spectacole de stradă, dans, circ. În plus, marile burse de spectacole din Japonia, China, Canada, Australia, Singapore vor fi prezente la evenimentele din cadrul Bursei. Îndemn pe toți artiștii și managerii din zona artelor spectacolului (teatru, dans, muzică, circ, ansambluri folclorice, etc.) să vină la Bursa de Spectacole de la Sibiu pentru un dialog fără precedent, care, suntem siguri, va genera proiecte valoroase”, a declarat Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

380 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by