Lucrarea lui George Enescu, "Simfonia a III-a cu Cor în Do Major Op. 21", va fi interpretată în premieră pe o scenă londoneză de către prestigioasa London Philharmonic Orchestra, sâmbătă, în sala Royal Festival Hall a Southbank Centre, informează un comunicat al organizatorilor Festivalului Internaţional "George Enescu" citat de Agerpres. La pupitrul London Philharmonic Orchestra va fi dirijorul Vladimir Jurowski. Evenimentul de sambata, 7 februarie, este parte a programului "Luna Enescu la Londra" (22 ianuarie - 7 februarie 2015) amplu program dedicat lui George Enescu la 60 de ani de la moartea compozitorului.

Lucrarea enesciană a fost prezentată iniţial în această interpretare chiar pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, în cadrul ediţiei 2013 a Festivalului Internaţional "George Enescu". Atunci, dirijorul Vladimir Jurowski a decis să includă partitura compozitorului român în repertoriul internaţional al orchestrei.

"Festivalul 'George Enescu' este un reper în plan internaţional. Aducem la Bucureşti cele mai bune orchestre şi cei mai renumiţi interpreţi, pentru că George Enescu era recunoscut la nivel internaţional. Promovăm muzica lui Enescu: publicul are şansa unică de a asculta interpretări noi ale compoziţiilor enesciene, sub bagheta unora dintre cei mai mari dirijori ai lumii. Premiera londoneză demonstrează, o dată în plus, puterea festivalului de a face cunoscută muzica lui George Enescu în lume", punctează Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internaţional "George Enescu", citat în comunicat.

În total, 20 de lucrări de George Enescu vor fi interpretate în ediţia 2015 a Festivalului Enescu (30 august-20 septembrie). Printre interpretări, se vor număra şi cele ale prestigioaselor San Francisco Symphony Orchestra, Israel Philharmonic Orchestra, sub bagheta legendarului Zubin Mehta şi cea a violonistului german David Garrett - "Baladă pentru vioară şi orchestră", compusă de George Enescu în anul 1895.

De-a lungul carierei, Vladimir Jurowski a colaborat cu unele dintre cele mai importante instituţii muzicale din lume, printre care prestigioasele Royal Opera House Covent Garden, Teatro La Fenice di Venezia sau Opera Bastille din Paris.