Galeria ICR Viena este gazda expozitiei personale "Spectru" a artistei Ana Necolau. Expozitia de pictura, curatoriată de Ana-Daniela Sultana, va fi vernisata vineri, 6 februarie, de la ora 19.00.

Expozitia Spectru, Ana NecolauFoto: ICR Viena

Cu o viziune artistică şlefuită de un parcurs academic printr-un masterat în arte vizuale la Florenţa şi un doctorat în arte plastice la Bucureşti, Ana Necolau îşi dedică în prezent activitatea fotografiei, graficii, art performance-ului şi picturii.

Titlul expoziţiei nu face trimitere neapărat la un spectru al culorilor, ci mai de grabă la un spectru al trăirilor, pictura artistei reprezentând, după cum mărturiseşte „fragmente detaşate din mine, diferite emoţii atât pozitive cât şi negative“.

Prin lucrări precum „Omagiu lui Victor Brauner“, dedicată pictorului şi poetului suprarealist de origine română sau „Apartenenţă“, o interpretare personală a „Sărutului“ lui Klimt, expoziţia îşi propune să transmită valenţe cultural-artistice de sorginte europeană. Selecţia cuprinde 8 lucrări recente de inspiraţie cubistă şi suprarealistă, realizate în ulei pe pânză şi tehnică mixtă. Contrastul complementar şi culorile calde alternează în cromatica folosită, iar tehnica mixtă culminează cu un colaj de timbre româneşti în lucrarea intitulată „Circul“.

Expoziţia „Spectru“ poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena în perioada 7-28 februarie, de luni până vineri, între orele 10.00–18.00. Intrarea este liberă.