Prima antologie de autor a poetului Dan Sociu, la Polirom

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 22 ianuarie 2015, 15:03 Actualitate | Cultură


Dan Sociu: Vino cu mine stiu exact unde mergem
Foto: Polirom
Antologia de poeme Vino cu mine stiu exact unde mergem, semnata de Dan Sociu, unul dintre cei mai cititi si premiati poeti contemporani romani, a aparut la Polirom, in editie cartonata, cu ilustratii semnate de artistul vizual Felix Aftene. 200 de poeme de o sinceritate ostentativa, care, puse cap la cap, reusesc sa scrie un „roman autobiografic” marca Dan Sociu. Volumul este disponibil din aceasta saptamina in librariile din tara anunta editura.

Cu o postfata semnata de Bogdan Alexandru-Stanescu, antologia Vino cu mine stiu exact unde mergem cuprinde o selectie de poeme aparute in ultimii 15 ani, incepind cu volumul de debut 'borcane bine legate, bani pentru inca o saptamina', aparut in 2002, pina la volumul ce da si titlul antologiei de fata, aparut in 2013.

„Volumul acesta e format din arte poetice extrem de bine articulate, puse pe sabloane fixe, unde forma este impusa de o creatura metafizica, iar continutul se naste pe masura ce versul se desfasoara. Nu cunosc, in clipa de fata, un poet roman contemporan care sa dea atita atentie simbiozei forma-continut (nu intru in discutarea versificatorilor, unde relatia respectiva tine exclusiv de eufonie).” (Bogdan-Alexandru Stanescu)
 
„Prin acuitatea cu care izbuteste sa capteze perceptia terifianta a starilor-limita, debarasindu-se de lestul modelor si al efectelor speciale, poetul major din el iese, cu adevarat, la lumina.” (Paul Cernat)

Dan Sociu s-a nascut in 1978, la Botosani. A publicat: borcane bine legate, bani pentru inca o saptamina (Junimea, 2002; Premiul Romano-Canadian „Ronald Gasparic”, Premiul National pentru Poezie „Mihai Eminescu”); fratele paduche (Vinea, 2004); cintece eXcesive (Cartea Romaneasca, 2005, 2012; Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cea mai buna carte de poezie a anului); Urbancolia (roman, Polirom, 2008); Nevoi speciale (roman, Polirom, 2008); Pavor nocturn (Cartea Romaneasca, 2011); Combinatia (novella, Casa de Pariuri Literare, 2012); Poezii naive si sentimentale (Cartea Romaneasca, 2012; Premiul Radio Romania Cultural); Mouths dried with hatred (Longleaf Press, University of Virginia, 2012); Vino cu mine stiu exact unde mergem (Tracus Arte, 2013; Premiul Radio Romania Cultural, Premiul revistei Observator cultural). Lucreaza ca traducator pentru diverse edituri si ca jurnalist la totb.ro si Sapte seri.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















516 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by