Dragoste in patru tablouri, de Lukas Barfuss, in regia Elenei Morar, cea de-a doua premiera a saptamanii la Teatrul National din Bucuresti, va avea loc duminica 18 ianuarie, de la ora 20.00, la Sala MICA, in cadrul Programului 9G (Noua Generație la Teatrul Național), la TNB.

"Dragoste in 4 tablouri"Foto: Teatrul National Bucuresti

Noua premieră, Dragoste în patru tablouri de Lukas Bärfuss, în regia Elenei Morar, atacă o temă care nu este străină niciunuia dintre noi: iubirea în cuplu, plictiseala, nevoia de diversitate sexuală sau… existențială. Poveștile a două cupluri se întrepătrund, pasiunile stagnează într-o căutare înșelătoare a condimentelor care fac viața mai interesantă sau mai falsă. Analiza psihologică a unor astfel de comportamente s-a transformat într-o afacere de succes a timpului nostru, pentru că viețile acestor personaje argumentează cu exactitate teoriile lui Freud.

Care sunt cele mai importante lucruri în dragoste? Încrederea, siguranța, dependența? Sau fidelitatea? Și atunci când ele nu mai există, ce urmează pentru o soție labilă psihic sau pentru o alta hotărâtă, o pictoriță dedicate artei sale? Când viața se transformă într-o mare minciună, crima este o soluție? Într-o lume șocată de propiile ei reacții, sau ale celor din jur, spectacolul Dragoste în patru tablouri nu dă răspunsuri, dar ne încarcă de întrebări.

Spectacolul va avea premiera duminică, 18 ianuarie, ora 20:00, la Sala Mică a Teatrului Național. Bilelete pot fi cumpărate online: http://www.tnb.ro/ro/dragoste-in-patru-tablouri?r=4030&popup=1#tabs-1 sau de la Casa de bilete TNB, prețul fiind de 30 și 16 lei.

Din distributia spectacolului Dragoste în patru tablouri fac parte: Sorina Ştefănescu (Evelyn), Alexandra Fasolă (Susan), Lucian Iftime (Sebastian), Bogdan Nechifor (Daniel), Liviu Chițu (Un bărbat tânăr).