Milioane de testamente, inclusiv cele redactate de o serie de personalitati precum Winston Churchill, Alan Turing si printesa Diana, au fost incluse intr-o arhiva online care poate fi consultata de internautii din lumea intreaga.

Noua baza de date permite publicului larg sa consulte aceasta arhiva guvernamentala britanica, in care au fost incluse peste 41 milioane de testamente, ce au fost redactate incepand cu anul 1858, informeaza BBC, citat de Mediafax.

Testamentele au fost intotdeauna considerate documente publice in Marea Britanie si actuala taxa de 10 lire sterline se va aplica si in cazul in care internautii vor dori sa descarce de pe internet un astfel de document.

Numele autorului si data mortii acestuia sunt cerinte obligatorii pentru a putea gasi fiecare testament publicat online. Documentul in cauza va putea fi descarcat de pe internet intr-un interval de cel mult 10 zile de la lansarea comenzii.

Arhiva guvernamentala va putea fi utilizata si pentru alcatuirea arborelui genealogic, dar si pentru consultarea testamentelor unor celebritati precum A.A. Milne, Winston Churchill, Alan Turing, printesa Diana si Beatrix Potter.

Arhiva contine testamente redactate in Anglia si Tara Galilor. In Scotia si Irlanda de Nord se aplica proceduri legale diferite.

Data de baze contine si testamentele militarilor care au murit luptand in fortele armate britanice intre anii 1850 si 1986.

Documentele sunt in prezent depozitate intr-o arhiva oficiala in orasul Birmingham.