Violonistul Răzvan Stoica şi pianista Andreea Stoica sunt protagoniştii Concertului de Anul Nou de la Muzeul Naţional Cotroceni care va avea loc marţi, 13 ianuarie, de la ora 19.00, anunţă Radio România Muzical. Cei doi propun un program incitant pentru începutul de an - de la pasiunea tangoului din muzica lui Astor Piazzolla, la romantismul Marelui Duo de Franz Schubert şi farmecul pieselor lui Fritz Kreisler – un program spumos ca o cupă de şampanie, de închinat pentru un debut de bun augur al anului 2015.

Violonistul Razvan StoicaFoto: Orchestrele si Corurile Radio

Programul recitalului cuprinde: Grand Duo în La major de Franz Schubert, Preludiu şi Allegro, "Capriciul vienez" şi "Tamburina chinezească" de Fritz Kreisler, Poloneza în Re major de Henryk Wieniawski şi "Oblivion" de Astor Piazzolla.

Biletele vor fi disponibile din data de 5 ianuarie în reţeaua www.bilete.ro, oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio şi Germanos, Sala Radio.

Potrivit sursei citate, accesul la Sala Cerchez se face la intrarea principală a Muzeului Cotroceni, aflată vizavi de Grădina Botanică.

Violonistul Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanţi tineri muzicieni români ai momentului, care a atras atenţia lumii internaţionale când în 2013 a cucerit unicul premiu al concursului New Talent de la Bratislava, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio, la care a participat la propunerea Radio România Muzical.

Razvan Stoica a studiat la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale.

Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius datată 1729, pe care a câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care a avut 170 de contracandidaţi.

Din 1996, Răzvan Stoica formează „Duo Stoica” alături de sora sa, pianista Andreea Stoica. A înfiinţat "Camerata Stradivarius", o orchestră de cameră cu care cântă în turneele sale europene