Aflat la cea de-a doua ediţie în Bucureşti, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari”, organizat de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” vine în întâmpinarea publicului tânăr, reunind spectacole de teatru, concerte de colinde, ateliere și expoziții menite să inspire interesul şi să stimuleze curiozitatea copiilor pentru artele spectacolului. Evenimentul are o importantă componentă socială, adresându-se cu precădere copiilor din medii defavorizate sau cu dizabilități și are drept scop facilitarea accesului acestora la activități culturale.

Festivalul Povesti pentru copii si oameni mariFoto: Afis

Astfel, în perioada 15-17 decembrie, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani vor putea participa în mod gratuit la numeroase activități precum ateliere de mimă și pantomimă, de caligrafie, de canto, de prezentare a instrumentelor muzicale sau de realizare a unor decorațiuni de Crăciun, workshopuri de dans/balet și pot asista la concerte de colinde susținute de Corul de Copii al Operei Naționale București și de soliști ai Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, dar și la proiecția filmului „Veronica” urmată de o sesiune de discuții.

Totodată, Festivalul „Povești pentru copii și oameni mari” găzduiește în acest an și câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole de teatru, muzică, dans și magie pentru copii. „Alba ca Zăpada și cei Șapte Pitici” (Opera Națională București), „Motanul încălțat” și „Capra cu trei iezi” (Teatrul de animație „Țăndărică”), „Momo sau povestea timpului furat” (Teatrul pentru copii și tineret „Excelsior”), Spectacolul de magie va avea premiera în cadrul festivalului, sunt câteva dintre producțiile care vor fi prezentate micilor spectatori.

Pe toată durata festivalului, cei mici și cei mari pot vizita și expoziții diverse precum Expoziția de costume de Operetă, Expoziția de jocuri vechi – „Jocuri de altădată”, Expoziția de ilustrație de carte pentru copii și Expoziția de desene „Opereta prin ochii copiilor”.