Sarbatoarea Crăciunului vine de fiecare data cu atmosfera magica creata de bradul împodobit, mirosul de cozonaci si completată de colinde. Ca în fiecare an, la Sala Radio, mai multe evenimente speciale, concepute în jurul tradiţiilor sărbătorilor de iarnă, oferă publicului bucureştean ocazia de a intra în povestea Crăciunului într-un mod deosebit.

Colinde de CraciunFoto: Orchestrele si Corurile Radio

După gala extraordinară "Cele trei dive" (12 decembrie) şi concertul de colinde al Corului SONG (13 decembrie), alte două concerte dedicate Crăciunului vor întregi afişul evenimentelor de sărbători la Sala Radio, oferind două perspective complet diferite asupra colindelor şi datinilor de Crăciun, se arata in comunicatul Orchestrelor si Corurilor Radio.

Luni, 15 decembrie (19.00), CORUL ACADEMIC RADIO vă poartă în atmosfera magică a sărbătorilor printr-un frumos concert de colinde tradiţionale româneşti, alături de piese extrem de cunoscute şi îndrăgite din repertoriul altor popoare. Sub bagheta dirijorului Dan Mihai Goia, cu participarea pianistei Carmen Săndulescu şi a Simonei Săndulescu la orgă, veţi asculta O ce veste minunată, Astăzi s-a Născut Hristos, Iată vin colindători, La poartă la Ţarigrad, Gazde mari nu mai dormiţi etc., dar şi cântece de Crăciun internaţionale, ca Jingle bells, Silent night, Deck the halls sau We wish you a Merry Christmas.

Sâmbătă, 20 decembrie (17.00), seria de evenimente speciale se încheie printr-o altă seară închinată Naşterii Mântuitorului: concertul tradiţional „ÎNCEPEM A COLINDA...”, ce aduce pe scena Sălii Radio oameni din lumea satului românesc.

De 24 de ani consecutiv, în preajma Crăciunului, la Sala Radio se reunesc ansambluri de datini şi obiceiuri din Gorj, Maramureş, Mureş, Sibiu, Suceava, Teleorman, Mehedinţi, Bistriţa Năsăud, Timiş, Dolj care vor aduce în faţa publicului bucureştean Sfintele Colinde, datinile şi obiceiurile de Crăciun şi An Nou, aşa cum ele se păstrează în vatra satului. Invitat special ale serii este Cristian Pomohaci.

Într-un număr impresionant, peste 200 de persoane din cetele de colindători - copii, tineri şi bătrâni, cu recuzita adecvată (colaci, mere, nuci, cârnaţi, ţuică) - dăruiesc spectatorilor de la Sala Radio datinile păstrate în satele noastre din moşi strămoşi.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.