Luni, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc lansarea volumului „Seniorul Corneliu Coposu“, o ediţie realizată de Cristian Fulger şi Tudor Călin Zarojanu. La eveniment vor participa alături de editorii Cristian Fulger şi Tudor Călin Zarojanu, doamna Rodica Coposu, istoricul Bogdan Murgescu şi Cătălin Strat, redactorul cărţii şi moderatorul întâlnirii, informeaza editura.

"Seniorul Corneliu Coposu"Foto: Humanitas

„Tratate, cursuri sau dizertaţii pe teme politice pot fi găsite în librării sau în bibliotecile facultăţilor de specialitate, iar părerea oamenilor politici de azi nu poate fi măsura timpului istoriei recente. Nu am dorit această abordare în cartea de faţă, şi astfel am ajuns la soluţia de a o construi din contribuţiile unor intelectuali de referinţă ai timpului prezent şi ale unor oameni care l-au cunoscut îndeaproape pe Senior. Sperăm că astfel am reuşit să evocăm viaţa şi opera acestui «mare european şi român», aşa cum l-a caracterizat Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European.“ (Cristian FULGER, vicepreşedintele Fundaţiei Corneliu Coposu)

„Cartea de faţă este o încercare – aproape disperată – de a reconstitui cât mai exact momentele semnificative din viaţa celei mai importante personalităţi politice pe care generaţia mea, a celor născuţi în anii ‘50, a avut norocul să o vadă aievea.

Direct sau indirect, l-am cunoscut cu toţii pe Corneliu Coposu şi, deşi este foarte puternic imboldul de a descrie ce a însemnat pentru fiecare dintre noi – în primul rând, ca exemplu de moralitate –, nu cred că mai e nevoie să spunem ce fel de om era. În schimb, pentru a-l înţelege cu adevărat – şi nu numai pe el, ci şi perioada în care a trăit –, am pornit de la ideea că ar fi binevenită o recapitulare a faptelor.“ (Tudor Călin ZAROJANU)