Gala Tinerilor Poeti "Traian T Cosovei", in cadrul careia va fi acordat Premiul National pentru Debut in Poezie "Traian T Cosovei", un proiect comun al Directiei 9, Editurii Tracus Arte si Agentiei de Carte va avea loc simbata, 15 noiembrie 2014 si va fi urmata de un Maraton al Tinerilor Poeti. Gala va fi prezentata de Dan Mircea Cipariu si Ioan Cristescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cele doua evenimente vor fi gazduite de catre Godot Cafe, str. Blanari nr. 14, ora 14.00, respectiv Zappa Rock & More, str. Dimitrie Giurescu nr. 2, ora 19.00, anunta colegiul director al asociatiei culturale Directia 9.

Juriul editiei 2014 a Premiului National pentru Debut in Poezie a fost compus din scriitorii Florin Iaru, Ion Muresan si Adrian Suciu.

Ca toti marii creatori, Traian T Cosovei a fost generos. Lista tinerilor poeti pe care i-a incurajat, prezentat si promovat este impresionanta. Gala Tinerilor Poeti "Traian T Cosovei", Premiul National pentru Debut in Poezie "Traian T Cosovei" si Maratonul Tinerilor Poeti reprezinta o modalitate de a onora memoria unui mare poet si de a continua opera de generozitate in numele careia a trait acesta.

Sub semnul generozitatii se aseaza si prestatia actorilor Mircea Albulescu si George Mihaita, care vor recita din poezia lui Traian T Cosovei.

Noua tineri poeti vor sustine lecturi publice si vor prezenta publicului volumele lor de debut, sustinuti si incurajati de nume consacrate ale poeziei romane, din generatii diferite, de la Nora Iuga la Lucian Vasilescu si de la Valeriu Mircea Popa la Sorin Despot.