Expozitia "Traditional = Modern. Arhitecturi vernaculare din Dobrogea" la ICR New York

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 5 noiembrie 2014, 14:45 Actualitate | Cultură


"Traditional = Modern. Arhitecturi vernaculare din Dobrogea"
Foto: Afis expozitie
Expozița de arhitectură “Traditional = Modern. Arhitecturi vernaculare din Dobrogea” organizata de Institutul Cultural Român din New York (ICR NY) și IGLOOMEDIA va fi vernisata în data de 7 noiembrie 2014 în Sala Auditorium a ICR New York.

Bruno Andreșoiu, arhitect și director la Igloomedia, va susține o conferință și apoi va participa la o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Casa traditionala din Delta Dunarii
Foto: ICR NY
Expoziția cuprinde peste 30 de postere de mari dimensiuni (100 x 70 cm), de o excepțională calitate grafică, cu zeci de imagini, selectate din trei albume de referință, editate de igloomedia. primele două au apărut în colecția "igloopatrimoniu"  și au ca scop recuperarea și revalorizarea arhitecturii tradiționale din mediul rural dobrogean - “Stuf. Case tradiționale din Delta Dunării“ (2008) și “Olane. Case tradiționale din Dobrogea” (2012) -, iar cel de-al treilea  „Stuf. Tradiţional înseamnă modern” (2009) cuprinde 15 proiecte de case şi pensiuni pentru Delta Dunării, inspirate de arhitectura tradiţională a regiunii, cu acoperișul de stuf, dar cu un look extrem de contemporan. În acest sens expoziția este o pledoarie pentru arhitectura ecologică.

Bruno Andreșoiu a absolvit Institutul de Arhitectură “Ion Mincu” din București, în anul 1996, iar în 1999, a înființat propriul birou de proiectare. Din noiembrie 2001, editează revista lunară igloo habitat & arhitectură, un periodic editat și tipărit în excelente condiții grafice – care se bucură de aprecierea unanimă a specialiștilor în domeniu, din România și de peste hotare.

Bruno Andreșoiu a fost vicepreședinte, responsabil de imagine și comunicare al Ordinului Arhitecților din Romania (OAR) - filiala București (2006-2010), Comisar al Anualei de Arhitectură București (2007-2010), membru in Consiliul Național al OAR (2006-2013). De asemenea, domnia sa a fost senior editor al
Traditional inseamna modern
Foto: ICR NY
revistei de cultură urbană re:PUBLIK (2005-2009) și al revistei D.sign, supliment lunar al Ziarului Financiar (2004-2005). Între 2003 și 2010, a editat albumele Anuala de Arhitectură Bucuresti. Din noiembrie 2005, editează Buletinul informativ al OAR București. Coordonează, prefațează și concepe albumele din colecțiile igloomedia: Igloopatrimoniu, iglooprofil, igloobest, igloopocket, iglooguide, igloobooks, igloo art.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

683 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by