Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cişmigiu are loc evenimentul de lansare a celui mai nou roman al Hertei Müller, Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi. La eveniment vor prezenta romanul Corina Bernic, Florina Pîrjol, Adina Diniţoiu, Cezar-Paul Bădescu şi Denisa Comănescu, iar Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller. Seara va fi completata cu un colaj de filme cu şi despre Herta Müller realizat de LiteraturHaus Berlin prezentat de Corian Bernic.

Eveniment Herta MullerFoto: Librariile Humanitas

În nebunia totalitarismului, o tânără nu vrea să renunţe la fericire. Un roman de o mare putere de evocare, de o forţă aspră a cuvintelor ce se transformă în poezie şi frumuseţe, unul dintre cele mai importante ale autoarei germane născută în România. Prin acest roman, Herta Müller ne oferă o explorare magistrală şi emoţionantă a felului în care dictatura ajunge să pună stăpânire pe întreg sufletul omului.

„Când nu sunt chemată la interogatorii, pe vremea asta încă mai dormim ceasuri bune. În loc să fie negru ca smoala, somnul de zi e plat şi galben. Dormim neliniştiţi, soarele ne cade peste perne. Dar aşa ziua poate fi totuşi scurtată. Suntem urmăriţi oricum destul de devreme, nu ne fuge ziua de lângă noi. Oricând putem fi învinuiţi de ceva, chiar şi atunci când dormim aproape până la prânz. Oricum suntem oricând învinuiţi de câte ceva ce nu mai poate fi schimbat.“ – Herta Müller, Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi.