Castigatorul Premiului Oscar, Christian Bale, cunoscut pentru interpretarea recenta a lui Batman in Dark Knight, dar si pentru rolurile din American Hustle, American Psycho sau Fighter, va juca personajul lui Steve Jobs, co-fondatorul Apple, scrie Yahoo.com.

Christian BaleFoto: Captura YouTube

"Aveam nevoie de cel mai bun actor si acesta e Chris Bale" a declarat pentru Bloomberg Television, Aaron Sorkin, scenarist. Sorkin, care a castigat Premiul Academiei Americane de Film pentru scenariul din "The Social Network", despre Facebook si co-fondatorul sau Mark Zuckerberg, a precizat ca a fost usor sa-l aleaga pe Bale pentru rol. "Nu a fost nevoie de o auditie", a adaugat Sorkin, desi a existat o intalnire inainte ca actorului de origine britanica sa-i fie atribuit rolul.

"El va avea mai multe replici de spus in film decat au majoritatea oamenilor in 3 filme combinate", a declarat Sorkin, care scrie pentru Sony Pictures, scenariul bazat pe biografia "Steve Jobs" de Walter Isaacson.

Un film despre viata fondatorului Apple, a aparut deja pe marele ecran anul trecut, avandu-l ca protagonist pe Ashton Kutcher.