In data de 13 octombrie a.c., la cinema Patria, sediul social al RADEF Romaniafilm, peste 50 de membri ai Sindicatului Liber Romaniafilm au hotarat initierea campaniei de constientizare a situatiei tragice in care se afla salile si gradinile de cinematograf din Romania, situatie generata de lipsa de peste doi ani a unui Consiliul de Administratie, de intarzierea acordarii drepturilor salariale, de nepunerea in aplicare a prevederilor Legii 303/2008, precum si de incapacitatea conducerii Ministerului Culturii de a gestiona criza acestora, potrvit unui comunicat trimis pe adresa redactiei HotNews.ro

Astfel, incepand cu data de luni, 20 octombrie 2014, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm au hotarat sa se blocheze, pe perioada nedeterminata, in interiorul cinematografului "Bucuresti" din Bucuresti, aflat pe bd. Regina Elisabeta.

Mentionam ca a fost ales cinematograful Bucuresti, datorita starii de degradare majora in care se afla, acesta devenind si obiectul demararii campaniei nationale "Iubesti cinema Bucuresti !", campanie similara celei denumite "Dai 1 leu pentru Atheneu", referitoare la situatia Atheneului Roman. In data de 21 octombrie 2014, ora 12.00, conducerea Sindicatului Liber Romaniafilm, impreuna cu dl. Bogdan Iuliu Hossu (presedinte Cartel Alfa), vor organiza o conferinta de presa in sala Caffe Cinema 3D a salii de cinematograf "Patria", pentru a dezvalui mass-media situatia generalizata a cinematografelor din Romania.

De asemenea, vor fi prezentate acte doveditoare referitoare la cei care se fac vinovati, de-a lungul vremii, de situatia dezastruoasa a salilor si gradinilor de cinema aflate in proprietatea statului si administrate de Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor - RADEF Romaniafilm.

La conferinta de presa vor fi invitati dl. Victor Viorel Ponta (ministrul interimar al culturii), dl. Kelemen Hunor (fost ministru al culturii), dl. Gigel Sorinel Stirbu (fost ministru al culturii), dl. Mircea Diaconu (fost ministru al culturii), dl. Puiu Hasotti (fost ministru al culturii), dl. Theodor Paleologu (fost ministru al culturii), dl. Adrian Iorgulescu (fost ministru al culturii) si dl. Marius Iurascu, actualul director general al RADEF Romaniafilm, precum si presedintii si membrii in Comisiile de Cultura din Camera Deputatilor si Senat, actori, regizori, producatori si alte personalitati din lumea filmului.

Pentru conformitate, prin acest mod de manifestare, membrii Sindicatului Liber Romaniafilm anunta inceperea protestelor publice impotriva tuturor celor care se fac vinovati de lunga perioada in care salile si gradinile de cinematograf din Romania au fost date uitarii si lasate in paragina, proteste care vor culmina, ca si in alte situatii, cu greva foamei pe perioada nelimitata, pana la rezolvarea acestei situatii.