Cu numai patru zile ramase pana la Salonul de Carte Bookfest Iasi - editia a doua, expozantii anunta o oferta vasta de carte si reduceri substantiale. Vizitatorii Salonului Bookfest - deschis zilnic de vineri pana duminica la Sala Pasilor Pierduti - isi vor putea completa bibliotecile cu volume ale autorilor prezenti la Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi (FILIT).

Bookfest_Iasi_2014Foto: Hotnews
  • Editurile prezente la Bookfest Iasi aduc reduceri substantiale de pana la jumatate de pret si o oferta foarte variata de carte la 10, 15 si 20 lei
  • Norman Manea si Emil Brumaru vin sambata la Sala Pasilor Pierduti pentru a se intalni cu vizitatorii Bookfest

Editurile importante din Romania - Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, All, Niculescu, Herald, Eikon, Okian si multe altele ¬ vor fi prezente la Bookfest cu reduceri nominale care merg pana la 50% sau chiar mai mult in cazul ofertelor tip "pachet cadou".

Astfel, multi dintre expozantii Bookfest vor avea o oferta vasta de carte cu pretul unic de 10, 15 sau 20 lei, dar unele edituri, precum Nemira vor oferi pachete cadou la jumatate de pret. Pe langa aceasta, editura Nemira va aduce noutati precum ultimul volum al lui Stephen King, Doctor sleep, in care inconfundabilul autor de thriller american se intoarce la universul pe care l-a creat si l-a explorat in Shinning.

Pe langa toate volumele laureatei Premiului Nobel pentru Literatura, Herta Muller, invitata speciala FILIT, editura Humanitas aduce noutati precum volumul istoricului Lucian Boia, Primul Razboi Mondial, cat si cartea autobiografica a vedetei PROTV Andreea Esca, Ce-am facut cand am tacut, besteller absolut la Salonul International de Carte Bookfest (mai-iunie 2014).

Volumele lui David Lodge, de asemenea invitat al editiei de anul acesta a FILIT, vor putea fi de asemenea achizitionate cu reducere din standul Polirom, alaturi de multe noutati precum proaspatul volum al managerului FILIT Dan Lungu, Fetita care se juca de-a Dumnezeu, un roman care priveste prin ochii inocenti ai Raditei si ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund Romania postcomunista: emigratia temporara.

Alaturi de Scrisorar si Parul Venerei de Mihail Siskin, in traducerea Antoanetei Olteanu, invitata la FILIT 2014, Curtea Veche Publishing aduce printre altele ultimul volum al matematicianului Liviu Ornea, Bifurcatii.

Pentru pasionatii de psihologie, Editura Trei ofera numeroase promotii, intre care si o reducere de 30% la bestseller-ul americanului Richard Wiseman, Cum sa-ti ajuti norocul. Patru principii simple care iti vor schimba norocul - si viata.

Doua dintre cele mai sonore nume dintre invitatii celei de-a doua editii FILIT vor poposi si in spatiul de lansari Bookfest din Sala Pasilor Pierduti. Sambata, 4 octombrie, incepand cu ora 15:00, publicul se poate intalni cu cel mai tradus autor roman de peste hotare - Norman Manea intr-o discutie cu Doris Mironescu despre volumele Laptele negru si Pe contur (aparute la Editura Polirom), urmata de o sesiune de autografe.

Tot sambata, dar de la 13:00, Editura Nemira il aduce in atentie pe poetul iesean Emil Brumar, care va lansa volumul 111 cele mai frumoase poezii, avandu-i ca invitati pe Bogdan Cretu si Doris Mironescu.

Toti vizitatorii se vor putea bucura si de cinematograful de arta Bookfest, organizat in Sala Ferdinand a Universitatii Al. I. Cuza, unde vor fi proiectate filme oferite de catre Ambasada Norvegiei din Romania, precum Vegas (drama, 2009), Petrecerea din Hardanger (clasic norvegian din 1927), cat si o colectie de scurt-metraje pentru copii.

Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum si la proiectiile din cadrul Cinematografului de arta Bookfest. Programul zilnic de vizitare va fi 10:00 - 20:00.

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi, intre 3 si 5 octombrie, in Sala Pasilor Pierduti de la Universitate.

In total, editia 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitati de seama ai literaturii mondiale si romane, precum si traducatori, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici si jurnalisti culturali.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un eveniment finantat de Consiliul Judetean Iasi prin Muzeul Literaturii Romane Iasi. FILIT 2014 se desfasoara sub patronajul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si beneficiaza de parteneriatul Bancii Nationale a Romaniei.

Puteti urmari programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi si pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro.

A doua editie a Salonului de Carte Bookfest Iasi este organizata de Asociatia Editorilor din Romania, sub egida Federatiei Editorilor din Romania, cea mai importanta confederatie patronala din mediul editorial romanesc. Evenimentul va avea loc in parteneriat cu Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi si Ambasada Norvegiei in Romania.

Partenerii media ai Bookfest sunt Europa FM, Ziarul de Iasi, Iasi Fun si HotNews.ro.

Salonul de Carte Bookfest Iasi face parte din seria de editii locale ale celui mai important eveniment expozitional de carte din Romania; Bookfest mai are editii locale la Timisoara, Tirgu Mures si Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. La Salonul International de Carte Bookfest de anul acesta (Bucuresti, 28 mai - 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, avand loc peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei editii a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Waᅤesa, Maᅤgorzata Rejmer, Paweᅤ Huelle, Dorota Masᅤowska, in atentia publicului fiind si cei patru laureati polonezi ai premiului Nobel pentru literatura - Henryk Sienkiewicz (1905), Wᅤadysᅤaw Reymont (1924), Czesᅤaw Miᅤosz (1980) si Wisᅤawa Szymborska (1996).

Contact:

Mihai Mitrica

director executiv

Tel. 0728 327 601

mihai.mitrica@aer.ro

Marius Motoca

PR Executive

Tel. 0728 327 603

marius.motoca@aer.ro

www.bookfest.ro

www.facebook.com/BookfestRomania