Cand ni se naste un copil suntem absorbiti de intrebari de tipul: ce greutate are?, ce lungime are?, ce nota a primit la maternitate?, cum suge?, face caca? etc. Foarte putini parinti sunt preocupati de sanatatea sa psihica, fiind convinsi ca astfel de probleme apar doar mai tarziu. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa!

cand-apare-copilul-o-psihanalista-da-sfaturi-parintilorFoto: GiftBooks.ro

Inca de la nastere copilul are nevoie de dragoste, siguranta, bucurie si, mai ales, de comunicare. Frustrarea acestor nevoi produce tulburari psihice care, rezolvate imediat, raman fara urmari, in timp ce daca sunt neglijate conduc la nevrozele si chiar psihozele de mai tarziu. Celebra pediatra si psihanalista Françoise Dolto ne aduce la cunostinta semnele acestor tulburari si remediile adecvate.

Alcatuita din conferinte tinute la radio, prezenta carte se adreseaza unui public larg si poate fi citita ca un indreptar practic, organizat pe probleme, adica pe sarite, in functie de preocupari.

Françoise Dolto (1908–1988), celebra pediatra si psihanalista franceza, s-a distins prin innoirile teoretice, dar mai ales prin abilitatile practice ilustrate in practica sa psihoterapeutica.