Casa de licitatie Grimberg deschide sezonul licitatiilor marti, 30 septembrie, de la orele 19:30, cu licitația de Artă Românească și Universală ce cuprinde peste 100 de loturi semnate de mari artişti ai picturii şi sculpturii româneşti.

Scoala olandeza sec XIX-XX: Fetita citindFoto: Casa Grimberg

În cadrul evenimentului, desfasurat in noua locație (Postelnicului, nr.12, sector 1, București), vor fi prezentate lucrari semnat de nume reprezentative ai picturii şi sculpturii româneşti (Tonitza, Baba, Paştină, Biju, Schweitzer-Cumpăna, Simionescu, Băncilă, Caragea, etc) dar şi obiecte de artă aparţinând şcolilor de pictură franceză, olandeză, rusă, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Un album cu ilustrate din viaţa Familiei Regale a României, o colecţie de stampe japoneze în serie limitată aparţinând lui Katsushika Hokusai şi Utagawa Yoshiiku, obiecte decorative Art Nouveau, o fotografie a Cardinalului Pacelli – viitorul Papă Pius al XII, cu dedicaţie olografă rară, un manual de scrimă, o sabie englezească Wilkinson, se numără printre loturile propuse spre licitaţie. Valoarea totală a loturilor este de peste 200.000 de euro, iar multe dintre acestea au preţul de pornire situat sub 500 de euro.