A IX-a editie a Festivalului International de Muzica de Camera SoNoRo are loc intre 31 octombrie si 17 noiembrie 2014, la Bucuresti, Cluj si Iasi.

SoNoRo 2014Foto: sonoro.ro

Programul editiei 2014 cuprinde concerte inspirate de poduri renumite ale lumii: Pont Neuf din Paris, Podul Nevsky din Sankt Petersburg, Podul Radetzkzy din Viena, Brooklyn Bridge sau Westminster Bridge din Londra. Concertele tematice vor fi completate de o seara poetica cu Cvartetul Tarkovsky al pianistului de jazz Francois Couturier, alaturi de Andrei Tarkovski junior, fiul cunoscutului regizor rus, de o Gipsy Night de exceptie cu celebrul violonist maghiar Roby Lakatos si band-ul sau din Bruxelles, la Palatul Bragadiru, de o intalnire cu Bruno Monsaingeon, cel mai important regizor de documentare despre lumea muzicala a secolului XX, si de multe alte surprize.

Muzicieni precum violonistii Vilde Frang, Boris Brovtsyn, Alexander Sitkovetsky sau Daniel Rowland, violistul Vladimir Mendelssohn sau violoncelistii Nicolas Altstaedt sau Anja Lechner sunt doar cateva dintre numele sonore ale celor peste 35 de artisti care vor incanta publicul la Bucuresti, Cluj sau Iasi.

Pentru prima data in istoria festivalului, anul acesta SoNoRo se lanseaza in afara Romaniei, printr-un concert extraordinar, organizat pe 22 octombrie, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, in renumita sala Mozart din Konzerthaus din Viena. Mezzosoprana Ruxandra Donose si Ansamblul Raro vor interpreta capodopere de Gabriel Faure si George Enescu.

Programul complet al festivalului SoNoRo poate fi gasit pe www.sonoro.ro, iar biletele si abonamentele pentru concertele din Bucuresti sunt disponibile la preturi promotionale pana la data de 5 octombrie prin reteaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro. Reducerea aplicata in perioada promotionala este de 15% din pretul integral al biletelor si abonamentelor. Astfel preturile biletelor pentru concertele din Bucuresti variaza intre 8,5 si 85 de lei, iar pretul promotional al abonamentelor pentru 9 concerte este 314,5 lei si, pentru 5 concerte, 212,5 lei. Pentru elevi, studenti si pensionari, preturile abonamentelor sunt reduse la jumatate.

Iᅩnfiintat iᅩn anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de camera in prim planul vietii culturale romanesti si a inclus scena muzicala romaneasca intr-o retea de festivaluri europene de inalta tinuta. Pe langa parteneriate regulate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel si Japonia, SoNoRo a concertat in unele dintre cele mai renumite sali din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York.