Laureatii Galei Tanarului Actor HOP 2014

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 15 septembrie 2014, 12:47 Actualitate | Cultură


Ediţia a XVII-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Costineşti, s-a încheiat în seara zilei de 12 septembrie. Juriul final a fost format din Gianina Carbunariu – regizor; Tudor Giurgiu – regizor, producător de film; Ioana Marchidan – dansator, coregraf; George Mihaita – actor; Ana Ularu – actriţă, informeaza UNITER.
 
PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE”- Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP, a fost acordat actriţei ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziţie „Nu e ceea ce pare” – după fotografia „Penitent Daughter” de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Începând de anul trecut, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI. Acesta a fost acordat, începând cu ediţia 2009, pentru cel mai bun actor la secţiunea individual.

Premiul a fost înmânat de criticul de teatru MARINA CONSTANTINESCU.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat actriţei ANA MARIA BERCU pentru rolul Nina Zarecinaia din „Pescăruşul de A.P.Cehov, precum şi pentru personificarea artistei Ella Fitzgerald. Premiul a fost înmânat de actorul FLORIN PIERSIC JR.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului ANDREI CIOPEC pentrurolul Dorel din propria sa compoziţie – după fotografia „Crabs Skinningrove” de Chris Killip, precum şi pentru personificarea lui Nicolae Furdui Iancu. Premiul a fost înmânat de actorul BOGDAN DUMITRACHE.

*Premiul „Cornel Todea”  – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori, a fost acordat spectacolului „Paravan – Două telefoane”, scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba. Premiul a fost înmânat de regizorul MIRCEA CORNIŞTEANU.

*Premiul este susţinut începând cu ediţia a XVI-a de familia Todea.

Premiul SICĂ ALEXANDRESCU (începând cu a V-a ediţie), premiul special al juriului, a fost acordatactorului ALEXANDRU APOSTOL pentru rolul Andrei Prozorov în „Trei surori” de A.P.Cehov şi pentru personificarea lui Iggy Pop. Premiul a fost înmânat de actorul GEORGE REMEŞ.

PREMIUL PUBLICULUI

Cea mai bună actriţă: ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziţie „Nu e ceea ce pare” – după fotografia „Penitent Daughter” de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl.

Cel mai bun actor: IOAN ALEXANDRU SAVU pentru rolul Blaze din spectacolul „Ce a zis vrabia” de Danny Mitarotondo, precum şi pentru personificarea lui Robert Downey Jr. în „Tropic Thunder”.

Premiile a fost înmânate de Gyöngyi HUNYADI şi UNDINA BUBUR, reprezentantele MOL România, sponsorul principal al evenimentului.

Cel mai bun spectacol: „Paravan – Două telefoane”, scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, cu: Irina Antonie, Andrei Cătălin, Iulia Ciochină, Octavian Costin, Mădălina Craiu şi Ştefan Huluba. Premiul a fost înmânat de actorul PAVEL BARTOŞ.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR

PREMIUL pentru prestanţă şi rostire scenică oferit de actriţa Dorina Lazăr,a fost acordat actorului OCTAVIAN COSTIN pentru rolul Victor din spectacolul „Paravan-Două telefoane”, scenariul şi regia Matei Lucaci Grunberg, precum şi pentru personificarea lui Slava Polunin. Premiul a fost înmânat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU.

PREMIUL VOX MARIS*: ADA LUPU pentru rolul din propria sa compoziţie „Nu e ceea ce pare” – după fotografia „Penitent Daughter” de Gregory Crewdson, precum şi pentru interpretarea personajului Olive Oyl. Premiul a fost înmânat de VIOREL RUSE, manager general VOX MARIS.
*Premiul Vox Maris, acordat în anul 2013 celui mai tânăr concurent, se acordă, începând cu ediţia 2014, câştigătorului Marelui Premiu.
 
Începând cu această ediţiei, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii viitoarelor Gale HOP şansa de a face parte din programul  „10 pentru FILM la TIFF”, iniţiat în 2012 de Festivalul Internaţional de Film Transilvania.
 
Anul acesta această şansă este oferită actriţei RÉKA SZÁSZ.

Programul aduce în atenţia publicului, a presei şi a cineaştilor alţi 10 actori talentaţi de teatru. „10 pentru FILM” îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc şi vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producţii autohtone.

Actorii beneficiază de materiale de prezentare - broşură, fotografii şi clipuri realizate într-un studio profesionist - participă la workshopuri şi întâlniri şi sunt prezentaţi spectatorilor, jurnaliștilor şi oamenilor din industria filmului - regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.
 
Editia din acest an a Galei HOP s-a desfasurat sub conducerea artistica a regizorului Radu Afrim. Gala Premiilor a fost prezentata de Pavel Bartos.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

330 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by