Naistul Nicolae Voiculeţ va susţine un concert la Crucea de pe Caraiman, pe 14 septembrie, alături de orchestra sa, de un ansamblu de căluşari din Slatina şi de un grup de tulnicărese din satul Avram Iancu, judeţul Alba, a declarat artistul miercuri, citat de Agerpres.

Voiculeţ a spus că acest eveniment, ce se va petrece de Ziua Crucii, are o însemnătate personală, deoarece tatăl său a fost preot. Evenimentul muzical la care vor participa aproximativ 40 de artişti celebrează, potrivit lui Voiculeţ, 120 de ani de la naşterea lui Fănică Luca, unul dintre cei mai mari naişti ai României, dar şi un an de când Crucea de pe Caraiman a intrat în Cartea Recordurilor drept 'cea mai înaltă cruce din lume de pe un vârf montan'.

La conferinţa de presă a participat şi Ilie Năstase care este, alături de Nicolae Voiculeţ, ambasador al turismului românesc. Năstase a spus că, din păcate, în România 'locurile sunt frumoase, dar nu sunt promovate'.

Concertul de la Crucea de pe Caraiman va include, potrivit lui Voiculeţ, 'cele mai frumoase cântece româneşti ale tuturor timpurilor', printre care sunt incluse 'Ciocârlia' şi 'Doina speranţei'.

Artistul a spus că, pentru a facilita accesul la Crucea de pe Caraiman, drumul cu telecabina va fi gratuit în ziua concertului. Pentru cei care nu vor putea urca la altitudinea de 2.291 de metri, Nicolae Voiculeţ şi orchestra sa vor susţine un concert în aceeaşi zi, la ora 19,00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni. Artistul a mărturisit că va cânta la un instrument creat special pentru el, 'naiul Fănică Luca', pe care îl va dona la o licitaţie, iar fondurile obţinute în urma vânzării acestuia vor fi acordate unui copil care studiază naiul.