Promenada Operei 2014 a insemnat un program de inalta calitate artistica, o scenografie spectaculoasa, focuri de artificii, mii de spectatori. Toate au contribuit la succesul celui mai mare eveniment in aer liber din capitala dedicat artei lirice, organizat de Opera Nationala Bucuresti, ajuns la a opta editie.

Promenada Operei 2014Foto: Opera Nationala Bucuresti

"Promenada Operei este o promisiune a noii stagiuni. Cei peste 10.000 de spectatori s-au bucurat de momente artistice care vor deveni incepand din luna octombrie, evenimente de referinta pentru lumea culturala bucuresteana. Stagiunea 2014-2015 inseamna primul sezon complet sub conducerea mea, ceea ce ma face si mai responsabil fata de spectatorii care vor pasi in noua sala a Operei Nationale Bucuresti, intr-o lume care capata un alt sens", a declarat Directorul General al Operei Nationale Bucuresti, Razvan Ioan Dinca.

Daca la editiile precedente s-a pus accentul in principal de promovarea artistilor institutiei, incepand din anul 2013 conceptul evenimentului este diferit, urmarindu-se dezvaluirea noilor proiecte ale Operei Nationale Bucuresti. Printre premierele de opera si balet din stagiunea 2014-2015, ale caror fragmente au fost incluse in programul artistic al Promenadei Operei, s-au numarat operele verdiene "La traviata" in regia lui Paul Curran,"Falstaff" in viziunea regizorala a celebrului Graham Vick, "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, in regia lui Jonathan Kent, "La fille mal gardee" de Ferdinand Herold si John Lanchbery, in coregrafia lui Sir Frederick Ashton si "Giselle" de Adolphe Adam, in coregrafia lui Ethan Stiefel si Johan Kobborg.

Scena a reprezentat un alt element care a atras atentia publicului prezent pe esplanada Operei la finalul lunii august. Cu o dimensiune de 26x22 m si o inaltime de 18 m, scena pe care s-a desfasurat evenimentul este cea mai mare constructie de acest tip, din aluminiu, din sud-estul Europei. Printre artistii care au starnit ropote de aplauze la Promenada s-au numarat solisti binecunoscuti ai Operei Nationale Bucuresti, dar si solisti ai Baletului National Roman, alaturi de invitati speciali care activeaza in strainatate, laureati a Concursului International de Canto "Le Grand Prix de l'Opera", organizat de ONB, precum si artisti din tara. Acestei echipe solistice de exceptie i s-au adaugat membrii Orchestrei si ai Corului institutiei, aflati sub bagheta dirijorului Cristian Sandu.

Evenimentul Promenadei Operei - editia 2014 a fost realizat cu sprijinul Primariei Sectorului 5 a Municipiului Bucuresti.