Spectacolul "Cui i-e frica de Virginia Woolf?" de Edward Albee, semnat de Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc, se joaca la Godot Cafe-Teatru duminica, 24 august, la ora 18:00. Din distributie fac parte Florina Gleznea, Ionut Grama, Sinziana Nicola si Emil Mandanac. "Cui i-e frica de Virginia Woolf?" de Edward Albee, in regia Marianei Camarasan si a Alexandrei Penciuc ("Amalia respira adanc", "Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva"), se joaca de sapte ani pe scenele independente din Bucuresti. Productia, dublu nominalizata la Premiul UNITER pentru Debut in 2009 (Florina Gleznea si Ionut Grama), beneficiaza de cea mai tanara distributie care a interpretat rolurile titulare pe o scena profesionista si de noua traducere oficiala necenzurata si savuroasa a textului original.

Foto:
  • Click pe poza pentru galerie foto din spectacol.

"Cui i-e frica de Virginia Woolf? (Premiul Tony pentru Cea mai buna piesa de teatru in 1962) este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului familiei perfecte. George (Ionut Grama - "Cel mai frumos roman din lume"), profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha (Florina Gleznea - "Cinci ore cu Mario"), exuberanta sa sotie si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de jocuri si glume, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac - Vals in Baltimore) si naiva lui sotie, Honey (Sinziana Nicola - For the win). Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.

"Cui i-e frica de Virginia Woolf? (Premiul Tony pentru Cea mai buna piesa de teatru in 1962) este una dintre cele mai amuzante si mai tulburatoare radiografii ale mitului familiei perfecte. George (Ionut Grama - Cel mai frumos roman din lume), profesorul ratat de la catedra de istorie si Martha (Florina Gleznea - Cinci ore cu Mario), exuberanta sa sotie si fiica sefului universitatii, se intorc acasa dupa o petrecere. Dar noaptea abia incepe, iar publicul devine prizonier in casa celor doi si martorul unui sir de jocuri si glume, in care barierele andurantei vor fi testate iar demonii vor iesi la lumina. Pentru ca Martha i-a invitat la ei acasa pe noii veniti in campusul universitar, blondul Nick (Emil Mandanac - Vals in Baltimore) si naiva lui sotie, Honey (Sinziana Nicola - For the win). Ceea ce urmeaza va demonstra ca nimic nu e mai irezistibil si mai terifiant decat cruzimea si ca adevarul si iluzia pot spune uneori aceeasi poveste.

"Cui i-e frica de Virginia Woolf?, in montarea Marianei Camarasan si a Alexandrei Penciuc, este cu siguranta un spectacol care ajunge pana la maduva." (Beatrice Lepadat - LiterNet.ro)

"Pentru ca e un text magistral, in mainile [unor] actori pentru care magistral poate parea un cuvant prea mic. Pentru ca te va face sa razi cu lacrimi in sala, dar angoasele te vor urmari mult timp dupa ce vei iesi pe usa teatrului. Pentru ca da un aer de Broadway unei sali de teatru din Bucuresti. Trebuie sa vezi Cui i-e frica de Virginia Woolf?" (Alina Neagu - Hotnews.ro)

"Cui i-e frica de Virginia Woolf ramane unul dintre spectacolele [...] la care as visa un abonament pe viata. Ca sa-mi aduc aminte prin ce m-a fascinat intai si-ntai teatrul." (Cristina Rusiecki - Revista CULTURA)

Spectacol prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru (2009), Festivalului ContemporanIS Iasi (2010) si Festivalului International de Teatru de la Sibiu (2013).