Librăria Humanitas de la Cişmigiu invită publicul marţi, 26 august, ora 19.00, la o seară de lectură publică din ciclul 'Dacă e marţi, scriitorii îţi citesc'.

Lectura cu Dan C MihailescuFoto: Humanitas

Invitatul acestei seri este criticul literar Dan C. Mihăilescu care ne va citi în avanpremieră din cea mai nouă carte a sa.

Dan C. Mihăilescu este critic şi istoric literar. A fost cercetător la Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu" şi a editat suplimentul cultural Litere, arte & idei de la Cotidianul. Obţine Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor pentru volumul Perspective eminesciene. A publicat 16 volume de eseuri (printre care Stângăcii de dreapta, Îndreptări de stânga, ciclul Viaţa literară, Despre omul din scrisori. Mihai Eminescu), a tradus din Jean-François Revel, Eugène Ionesco, Emmanuel Todd, Vladimir Bukovski ş.a., a deţinut rubrici în revistele Luceafărul, Transilvania, 22, Idei în dialog, România literară, Ziarul de duminică, Dilema veche, precum şi în Evenimentul zilei şi Jurnalul Naţional. Din anul 2000 este realizatorul emisiunii Omul care aduce cartea, la ProTV. Printre preocupările sale constante se află literatura memorialistică şi epistolară. Cele mai recente cărţi ale sale sunt I.L. Caragiale şi caligrafia plăcerii: Despre eul din scrisori (Humanitas, 2012) şi Ce mi se-ntâmplă. Jurnal pieziş (Humanitas, 2012) şi Cartea ca destin. Daniel Cristea-Enache în dialog cu Dan C. Mihăilescu (Humanitas, 2013).