Acesta este cel mai bun manual practic de degustare a vinului. E ghidul clasic al novicilor si cunoscatorilor deopotriva, fiind prima carte care descifreaza vinul prin exercitii practice de degustare. Cei ce o parcurg invata sa recunoasca cele mai cunoscute soiuri de struguri, de la Chardonnay si Riesling la Pinot Noir si Cabernet Sauvignon, dar si cum sa evalueze dulceata, aciditatea, fructuozitatea sau corpolenta unui vin.

degustarea-vinuluiFoto: GiftBooks.ro

Volumul este editat de VinExpert.

Nu lipsesc nici sfaturi specifice despre cum se alege vinul la restaurant si despre potrivirea vinului cu mancarea. Sau, in cuvintele autoarei: „Acest ghid “lichid” e menit sa va tina companie atunci cand gustati un pahar de vin, explicandu-va de ce vinurile au gusturi atat de diferite si ajutandu-va sa deveniti (dintr-un consumator ignorant) un degustator informat, capabil sa savureze placerea.

Acest manual de degustare e un ghid complet pentru cei insetati. El va povesteste cum se face vinul, va explica cum clima si marimea sticlei ii influenteaza gustul si va invata cum sa-l serviti si sa-l beti pentru a-l savura la maximum.

Prin informatii corecte si deloc stufoase, Jancis Robinson a contribuit mult la popularizarea vinului, facandu-l accesibil unor noi consumatori.” -Guardian

„O mare scriitoare dedicata vinului.” -Observer

„O abordare exhaustiva si lipsita de ineptii care dezleaga cateva dintre misterele ce ne impiedica sa apreciem vinul si sa ne bucuram de el.” -New York Times

„Am urmarit cu admiratie cum devine tot mai stapana pe lumea vinului, din dorinta de a o deschide tuturor. Urmarindu-si scopul, a devenit un nume consacrat – pentru totdeauna.” -Hugh Johnson

„Cu greu ati putea gasi un scriitor de literatura dedicata vinului mai coerent si mai onest.” -Australian Gourmet Traveller

“Probabil cel mai talentat scriitor despre vinuri, Jancis are o abilitate nelimitata de a scrie carti informative si corecte care devin lecturi esentiale.” - Robert M. Parker, Jr.

“De departe, cel mai bun autor de literatura despre vin al lumii”, - Paul Levy, The Wall Street Journal

“Femeia care face lumea vinului sa saliveze doar vorbind… la fel de simplu ca un Beaujolais Nouveau.” - Jerry Shriver, USA Today

Jancis Robinson este una dintre vocile cele mai autorizate si mai iubite din lumea internationala a vinului. E licentiata in matematica si filosofie a Oxford University, fiind, totodata, singurul jurnalist britanic care a obtinut calificarea de Master of Wine*. A scris zece carti, dintre care The Oxford Companion to Wine si The World Atlas of Wine, scrisa in colaborare cu Hugh Johnson, sunt standarde de referinta in intreaga lume. Apreciat om de televiziune, degustator si critic, ea are o rubrica saptamanala in Financial Times si e consultant pentru pivnitele regale. Jancis e invitata in intreaga lume sa tina cursuri despre vin si sa faca parte din juriile marilor concursuri de specialitate. Cel mai mult timp si-l dedica, insa, website-ului jancisrobinson.com. A primit numeroase distinctii internationale, iar in 1999, prestigioasa revista Decanter a declarat-o “Personalitatea Anului”. In 2003, Regina Elisabeta II i-a acordat titlul de OBE**.

*MW - Master of Wine este cea mai inalta calificare profesionala din industria vinului, atribuita de The Institute of Masters of Wine din Marea Britanie. Jancis Robinson a devenit MW in 1984, fiind prima persoana din afara industriei care a reusit sa dobandeasca prestigioasa calificare. In prezent, in lume exista 289 de MW.

**OBE - Order of the British Empire, este cel mai important ordin cavaleresc al Imperiului Britanic, instituit de regele George V la 4 iunie 1917.