Pianistul Sorin Zlat va participa in perioada 13 – 16 iulie 2014, la Parmigiani Montreux: Jazz Solo Piano Competition, in cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux. Muzicianul roman se numara printre cei 12 interpreti selectionati dintr-un numar de 200 de pianisti inscrisi in competitie, informeaza comunicatul ICR remis Hotnews.ro.

Festivalul de Jazz de la Montreux, unul dintre cele mai importante din lume, se desfasoara anual, incepand din 1967. Printre artistii faimosi prezenti de-a lungul timpului la Montreux s-au numarat B.B. King, Bob Dylan, Bill Evans, Carlos Santana, Chicago, Chick Corea Elektric Band, Ella Fitzgerald, Eric Clapton s.a.

Sorin Zlat a absolvit Conservatorul „George Enescu“ din Iasi, sectia suflatori (clarinet), si care masterul la Universitatea de Muzica din Bucuresti, sectia pian-jazz, avandu-l ca profesor pe Mircea Tiberian. A debutat in jazz in 2009 la concursul international de la Tirgu-Mures, unde a obtinut Marele Premiu. A mai fost distins cu Marele Premiu la concursul de jazz de la Sibiu (2010), Marele Premiu la concursul international Europafest (2011), Premiul pentru cea mai buna trupa si cel mai bun solist la concursul international de jazz GETXO-Spania 2011, Marele premiu si Premiul publicului la concursul internaţional de jazz de la Monaco, in 2013, s.a. A sustinut, in diverse formule (combo, cu big-bandul radio, trio, solo pian) numeroase concerte la festivaluri de jazz din tara, precum si in Europa, alaturi de artisti prestigiosi.