​Sex fara vinovatie in secolul XXI reprezinta o editie actualizata a controversatelor articole scrise de Albert Ellis si aparute initial in The Independent. Mini-eseurile vorbesc deschis si fara prejudecati despre masturbare, sexul inainte de casatorie, sexul lipsit de sentimentul de dragoste si adulterul care are loc cu consimtamantul celor doi parteneri, analizeaza si combat miturile despre dragoste, inadecvare sexuala si temerile legate de sex.

sex-fara-vinovatie-in-secolul-xxiFoto: GiftBooks.ro

Folosind principiile terapiei comportamentale rationalemotive, Albert Ellis isi invata cititorii cum sa renunte la ideile preconcepute si invechite despre sexualitate si sa isi traiasca deplin si cu bucurie toate experientele sexuale. Astfel, cartea lui lupta impotriva oricarei constrangeri irationale impuse sexualitatii, prin promovarea acceptarii neconditionate de sine si a unui nou sistem, imbunatatit, de educatie sexuala.

Albert Ellis a fost psiholog si psihoterapeut, fondatorul terapiei comportamentale rational-emotive; a scris peste 80 de carti. A fost presedintele Societatii pentru Studiul Stiintific al Sexualitatii. Este considerat unul dintre initiatorii revolutiei sexuale in America. In anul 2013, Asociatia Psihologilor din America i-a conferit postum Premiul pentru contributii deosebite in domeniul psihologiei. De acelasi autor, la Editura Trei a aparut cartea Cum sa traim alaturi de un „nevrotic” acasa si la locul de munca.