Expoziția Vladimir Șetran: Etcetera reunește un fond de 67 de lucrări – acrilic și tuș pe hârtie – realizate în intervalul februarie 2012-ianuarie 2013. Expoziția gazduita de AnnArt Gallery va fi vernisata în prezența artistului marți, 8 iulie 2014, începând cu ora 19.00 si va fi deschisă publicului pana in data de 12 septembrie 2014.

Vladimir Setran: EtceteraFoto: AnnArt Gallery

Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin Galeria AnnArt.

Născut în 1935, la Dăncăuți, Hotin, pictor şi totodată profesor – carismaticul fondator în 1969 al Catedrei de Design a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, Vladimir Şetran are o operă impresionantă, construită pe parcursul a peste jumătate de secol: pictură figurativă şi abstractăde mare forţă, desen şi grafică, toate în reprezentări hedonistice, dar şi auster-reflexive ale lumii. Nudurile sale în linie minimalistăde desen sunt celebre. La fel –uimitoarele sale instrumente de lucru inventate de el insuşi.

Are în palmares o serie numeroasă de expoziţii în România şi în străinătate – de la Paris la Praga, de la Moscova la Viena şi Ulan Bator şi cu o răsunătoare participare în 1971 la Festivalul Internaţional de la Edinburgh prin galeria Demarco. Multe din lucrările sale fac parte din colecţii private în România, Franţa, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie. Decorat cu Ordinul Meritul Cultural şi Ordinul Serviciul Credinciosîn grad de Cavaler, Şetran este totodatălaureat al Marelui Premiu pentru Pictură UAP (1964) şi al Marelui Premiu pentru Artă Monumentală UAP (1984). În 2012 a avut două expoziţii personale simultane, Sânziene la Galeria AnnArt şi Cod de bare la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Cea mai recentă personală: Jurnal deschis, la AnnArt Parter (2013 – 2014). Trăieşte şi lucrează în Bucureşti.