In perioada 11 - 13 iulie se vor desfasura, la Sibiu, lucrarile Festivalului International de Poezie Artgothica. In cadrul festivalului, vor fi acordate Premiile Nationale pentru Poezie Mircea Ivanescu, de catre un juriu prezidat de catre scriitoarea Nora Iuga si din care mai fac parte scriitorii Dan Mircea Cipariu, Virgil Diaconu, Adrian Suciu si Lucian Vasilescu.

Afis Artgothica 2014Foto: Artgothica

In programul Festivalului sunt incluse doua nopti de recitaluri poetice si muzica folk, cu Maria Gheorghiu si Nicu Nicusor. In cadrul Festivalului vor avea loc prezentari de carte, de publicatii si proiecte culturale, dezbateri pe teme literare precum si festivitatea de premiere a castigatorilor acestei editii a Premiilor Nationale pentru Poezie Mircea Ivanescu.

Au confirmat participarea aproximativ 50 de poeti, critici literari, redactori sefi de publicatii culturale din tara si strainatate (Germania si Israel).

Festivalul International de Poezie Artgothica este organizat, in colaborare, de catre Asociatia Culturala Artgothica Sibiu si Asociatia Culturala Directia 9, cu sprijinul financiar si logistic al Primariei municipiului Sibiu si al Consiliului Judetean Sibiu.

Informatii suplimentare pot fi obtinute de pe blogul Asociatiei Culturale Artgothica, sau pe pagina de Facebook a Asociatiei Culturale Artgothica.