Galeria Saint Ink (strada Doamnei nr. 3) gazduieste expozitia de grup intitulata 'Cu mintea-n pix' ce cuprinde lucrari semnate de opt artisti plastici. Potrivit unuia dintre curatorii expozitiei "cu mintea-n pix este o expresie ce definește tranșa trăirii artistice ce nu-și împarte timpul și spațiul cu nici un altfel de gând.

Expozitia CU MINTEA-N PIXFoto: Afis

Emoția este generatorul acestei tranșe iar artiștii sunt cei mai mari devoratori ai acesteia.Procesul artistic este un consum emoțional ce urmeaza un traseu ciclic de la stadiul de introvertit la stadiul de extrovertit și invers. Cu alte cuvinte este o stare de detașare totala în care mintea dispare, lăsând omul să traiască momentul doar de dragul prezenței acestuia și atât.

Fenomenul creativ este însămânțat în fiecare artist indiferent din ce zona provine acesta. Singura condiție este contextul ce-l determina să acționeze, dar și el se transformă într-un pretext odată ajuns in momentul trăirii.

Graficieni, pictori, arhitecti, designeri vestimentari și nu numai, caută să atingă cu orice preț "momentul zero" al creativitații."

Vernisajul va avea loc joi, 3 iulie, ora 19:30.