Cea de-a patra ediţie a turneului “Flautul Fermecat‘’ a stat sub semnul unei duble calatorii: cea a flautistului Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistului Horia Mihail prin cele 5 oraşe din Romania, în care s-au întâlnit cu un public numeros şi cald. Ultimul act al turneului din acest an a avut loc la Sala Radio, pe 25 iunie.

''Flautul de aur'' - Sala Radio 2014:Foto. Alexandru DoleaFoto: Radio Romania

Compozitorii ‘’vedetă” ai recitalului au fost Franz Schubert, Fauré, Enescu, Ravel sau Grigoraș Dinicu iar cei doi muzicieni au ales bijuterii muzicale mai puţin cântate pe scenele româneşti, într-un recital ce a îmbinat momentele de mare virtuozitate cu lucrări accesibile şi plăcute oricărui iubitor al muzicii, ceea ce a făcut ca cei doi interpreţi să se bucure de minute în şir de aplauze după fiecare recital.

Periplul muzical a fost organizat de Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Asociaţia Culturală Accendo.

La recitalul de gală de la Sala Radio, din seara de 25 iunie, sute de spectatori au ascultat şi s-au delectat cu muzica de flaut.

La final de turneu cei doi muzicieni declară:

Ion Bogdan Ştefănescu : „A fost un turneu din nou extraordinar pentru noi, artiştii. Am fost pimiţi foarte bine peste tot si totul a culminat cu această seară la Sala Radio unde am avut un public minunat şi numeros. Realizez acum, la final, că acest program, destul de greu pentru noi a fost pe placul celor care l-au ascultat şi asta mă face să am mintea şi sufletul pline de satisfacţie.”

Horia Mihail: „Eu am intrat în turneu extrem de abrupt dupa o primăvară în care am calătorit enorm dar m-am simţit minunat alături de Ion Bogdan Ştefănescu. El cântă aşa cum îmi place şi mie sa o fac, adică efectiv povesteşte celor din sală ceea ce are de povestit şi o face foarte bine.„

După recitalul de la Bucureşti, în foyerul Sălii Radio, foarte mulţi spectatori au mai rămas pentru a asista la o dublă lansare: cea a CD-ului „Flautul De Aur”, cu Ion Bogdan Ștefănescu şi Horia Mihail, apărut la Editura Casa Radio şi a celui mai recent volum de versuri semnat de Ion Bogdan Ștefănescu, ”Strigăt înăuntru”, editura Tracus Arte, viziunea grafică Mircia Dumitrescu.

Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural şi Accendo