Teatrul „Palatul Ghica” invita spectatorii mici si mari, sâmbătă, 21 iunie, de la ora 16:30, în sala tronului la premiera spectacolului „Micul Prinţ”, o adaptare după Antoine de Saint-Exupéry, în regia actriţei Rădiţa Cristina Roşu. Spectacolul este despre adulţi şi copii, susţinut pentru copii şi adulţi de copiii actori pregătiţi de Rădiţa Cristina Roşu. Este primul spectacol dintr-un proiect ambiţios ce vrea să aducă permanent spectacole de teatru pe scena Palatului Ghica Tei (Str. D-na Ghica nr. 5 Sector 2), informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Spectacolul 'Micul Print'Foto: Afis

„Numai cu inima poţi vedea bine, lucrurile esenţiale rămân ascunse ochilor.” Este motto-ul cu care începe incredibila poveste a „Micul Prinţ”, a cărei sensibilitate este redată de copii care încă îşi trăiesc din plin copilăria şi sunt mari iubitori de teatru. Spectacolul este viziunea originală a tinerei regizoare Rădiţa Cristina Roşu, care coordonează de 3 ani trupe de mici actori şi a mai pus în scenă şi „Noi vrem Schacespeare!”, „Fetiţa cu chibrituri”, „Poveste de iarnă” – spectacole cu copii pentru copii şi adulţi.

„Am ales Micul Prinţ pentru că este o poveste profundă şi sensibilă, care impresionează copiii şi adulţii deopotrivă. Spectacolul vorbeşte despre lumea noastră, construită şi creată de adulţi, o lume în care inocenţa nu se mai regăseşte. Un copil îmbrăcat în prinţ aterizează pe pământ. De unde vine? Planeta este însuşi sufletul Micului Prinţ: luminos, blând, sensibil, înţelept. Este copilul pierdut din noi, care ştie cum poate fi construită o lume mai bună într-un sistem condus după reguli create de adulţi care şi-au rătăcit sufletul de copil.” - Rădiţa Cristina Roşu

Coordonatoarea micilor actori şi regizoare a spectacolului „Micul Prinţ” are planuri artistice ambiţioase pentru Palatul Ghica din Parcul Plumbuita, singurul palat deschis din Bucureşti. Considerând că nici nu se putea un decor mai nimerit pentru manifestările artei teatrale, Rădiţa Roşu plănuieşte o serie de spectacole, proprii sau ale altor trupe independente invitate, care să aibă loc în edificiul istoric impresionat, ctitorit în urmă cu două secole de domnitorul Grigore Ghica.

„Oferim cazare artistică de lux tuturor specatacolelor de teatru care nu-şi găsesc locul... Cam aşa ar suna oferta noului teatru de la Palatul Ghica”, afirmă regizoarea „Micului Prinţ”. Următorul spectacol programat în Palatul Ghica este „Romeo şi Julieta”, în regia laureatei UNITER Teodora Câmpineanu, pe 30 iunie.

Cu o carieră consistentă în teatru, acriţa Rădiţa Cristina Roşu este laureată a premiului Elvira Popescu (1998), a Festivalului Humorror 2001 pentru interpretarea Marei din spectacolul „Trilogie Belgradeană” şi a făcut parte din echipa artistică a spectacolului „O scrisoare pierdută” care a câştigat premiul UNITER în 1999.

Antoine de Saint-Exupéry (29 iunie 1900–31 iulie 1944) a fost scriitor și pilot francez faimos pentru celebru pentru „Micul Prinț”, o poveste profund filosofică ce critică societatea și valorile acesteia impuse de adulți ce au uitat să fie copii. De la publicarea poveştii „Micul Prinț” în 1943 şi până în prezent, cartea lui Exupéry a fost tradusă în peste 230 de limbi şi dialecte şi a devenit lider în topul celor mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile. Mai exact, este considerată cea mai bine vândută carte din lume după Biblie şi „Capitalul” lui Karl Marx.