Stagiunea “Sunetul muzicii” de la Castelul Peleş din Sinaia, aflata la a IV-a editie, continua cu un eveniment de exceptie sambata, 21 iunie. Incepand cu ora 17.00, ExcesMusic şi Muzeul Naţional Peleş organizeaza în sala de concerte a castelului o seara muzicala. Publicul este invitat la o călătorie muzicală în Franţa secolului al XVIII lea, prilejuită de împlinirea a 250 de ani de la trecerea in eternitate a compozitorului şi teoreticianului Jean Philippe Rameau.

Soprana Veronica Anusca si clavecinista Raluca EneaFoto: Asociatia Culturala "Pro Valores"

Protagoniste vor fi soprana Veronica Anusca şi clavecinista Raluca Enea.

Soprana Veronica Anuşca, discipolă a lui Ionel Voineag, s-a perfecţionat la cursuri de măiestrie suţinute de: Mariana Nicolesco, Marina Krilovici, Claudio Desderi, Ionel Pantea. Veronica Anuşca a câştigat numeroase premii, printre care: Premiul I la Concursul Internaţional de Canto “Maeştrii Artei Lirice” – Petre Ştefănescu-Goangă, Premiul al II lea la Concursul Internaţional de Canto Hariclea Darclee, Brăila, Premiul al III lea la Concursul International “Le Grand Pix de l’Opera” de la Bucureşti, Premiul I la Concursul National al Liedului Romanesc, Braşov, Marele Premiu la Concursul Internaţional de Interpretare Vocală „Sabin Drăgoi”, Timişoara.

Raluca Enea este o clavecinistă cu studii de perfecţionare în Germania, o artistă care a susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate pe scene din Norvegia, Germania, Franţa, Ungaria. De asemenea este director artistic al Festivalului de Muzică Veche Bucureşti şi doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iv-editia-a-iv-a/